Els fons de cobertura eleven la seva aposta contra Bankia després del seu ral·li del 14%
Els fons Viking Global i Marshall Wace hi han incrementat les seves posicions curtes
- El fons d'AQR també té una inversió baixista de més del 0,5% del capital
- L'entitat ha pujat amb força des que va concretar les condicions de la fusió amb BMN
- En castellano: Los 'hedge funds' elevan su apuesta contra Bankia tras su rally del 14%
Actualitzat : 12:45
Bankia ha tingut un ral·li del 14% des que va concretar les condicions de la fusió amb Banc Mare Nostrum (BMN). Una resposta borsària que ha estat suficient per encoratjar els fons de cobertura a incrementar les seves posicions curtes contra el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri.
Així ho han fet els fons de cobertura Marshall Wace i Viking Global Investors. Els dos han mogut fitxa aquesta setmana per incrementar la seva inversió baixista, que durant l'última actualització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va arribar al 2,22% del capital, fet que suposa gairebé 300 milions d'euros davant la capitalització borsària de més de 13.000 milions d'euros.
La dada de posicions curtes procedeix del 23 de juny -la CNMV publicarà la nova actualització de dilluns-. No obstant això, aquesta setmana dos dels vehicles més agressius amb el valor han incrementat la seva aposta. Un d'ells és Viking Global Investors, que l'ha pujat des del 0,8% fins a l’1,09% del capital. La companyia està liderada per Ole Andreas Halverson i té sota gestió més de 20.000 milions d'euros.
L'altre és Marshall Wace, un fons britànic que està entre els noms habituals en els registres dels baixistes i que en aquesta ocasió incrementa la seva inversió baixista des del 0,51% fins al 0,61% del capital. L'altre 'hedge fund' amb una posició superior al 0,5%, llindar a partir del qual publica aquestes inversions el regulador, és AQR Capital Management amb un 0,8%.
Bankia cotitza aquest divendres amb descensos propers a l'1%. Un fre al ral·li que experimenta des del 27 de juny. Aquest dia va posar preu a la fusió amb BMN, en establir el bescanvi en una acció ordinària per cada 7,82987 títols de l'entitat presidida per Carlos Egea, valorant-la en 825 milions d'euros. En l'acumulat del 2017, Bankia es dispara un 17%.