L'IBEX (-0,07%) aguanta els 8.800 punts enmig del drama del Brexit

El selectiu nacional està en fase de rebot

Per

Bolsamania | 03 set, 2019

Actualitzat : 19:53

IBEX 35

10:53 23/12/24

  • 11.456,00
  • -0,10%-11,30
  • Max: 11.474,90
  • Min: 11.399,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95

Ha costat, però l'IBEX ha aconseguit mantenir aquest dimarts els 8.800 punts. El selectiu espanyol ha estat per sota d'aquesta cota durant gran part de la sessió, tot i que finalment ha reduït les pèrdues fins al 0,07% per situar-se als 8.809 punts. Per la seva banda, la resta de borses europees han registrat pèrdues superiors al 0,4%, enmig de l'enèsima tempesta perfecta que es deslliga al Regne Unit, a menys de dos mesos ja de la data del Brexit.

En aquest context, els inversors han mirat amb atenció la lliura. La divisa britànica ha perforat la franja dels 1,20 dòlars, mínims de gairebé tres anys, no vistos des del flaix crac del 7 d'octubre de 2016. No obstant això, d'acord amb les bandades que està donant la política britànica, al tancament de la sessió a Europa s'ha situat a l'entorn dels 1,208 dòlars.

De tornada a l'IBEX, a l'àmbit empresarial, han destacat les caigudes d'IAG (-1,58%) i Sabadell (-1,43%), especialment sensibles a tot el relacionat amb el Brexit. Tot i això, Bankia (-1,87%) ha estat la més castigada. Per contra, Indra (+3,27%) ha estat el valor més alcista en el dia que ha intentat desvincular-se del 'cas Púnica'.

També s'ha parlat d'Inditex (+0,07%). El gegant tèxtil ha hagut de sortir al pas de les especulacions abocades a la premsa estatal xinesa que la seva marca insígnia, Zara, dona suport a les protestes contra el govern de Pequín a Hong Kong. Aquest dilluns, les seves botigues a la ciutat van romandre tancades durant una nova jornada de manifestacions.

MACRO I ALTRES MERCATS

Aquest dimarts, els analistes també han seguit altres referències macro. L'última a conèixer ha estat l'activitat del sector manufacturer nord-americà, que va experimentar l'agost la seva primera contracció des de gener de 2016, en situar-se al 49,1% des del 51,2% del mes anterior. Aquest indicador ha generat pessimisme entre els inversors i Wall Street es deixa al voltant d'un 1% al tancament del mercat a Espanya.

Al mercat de matèries primeres, el petroli torna al vermell, amb la mirada posada en les noves dades d'inventaris nord-americà. De moment, el barril West Texas, de referència als EUA, cau un 3%; mentre que el de Brent, de referència a Europa, perd un 1,6%.

ANÀLISI TÈCNICA

"La sessió d'aquest dimarts no té implicacions tècniques de cap tipus. I és que les zones de control de curt termini les trobem als 8.600 punts com a suport i els 8.900 punts com a zona de resistència (els mínims de juny). I mentre el preu es trobi dins d'aquest rang de preus no tindrem cap pista sobre el que pot ser el següent moviment en tendència de curt termini", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Les borses europees han caigut aquest dimarts una mica més que l'IBEX però aquestes caigudes encaixen més com una correcció en forma de retrocés temporal als suports més immediats per, en teoria, donar continuïtat a les pujades durant els propers dies. O així ens ho estaria indicant el DAX, que presenta figura de volta a l'alça amb projecció de pujada (mínima teòrica) cap als 12.500 punts, al voltant d'un 5% per sobre dels actuals nivells de preu", afegeix.

"Quant a valors, seguim destacant la debilitat infinita dels bancs, així com els nous màxims històrics d'Iberdrola i Endesa", conclou l'analista.

Últimas noticias