El petroli viu una setmana de pèrdues pel menor risc a l'Orient Mitjà

L''or negre' es desmarca de la tendència alcista de l'últim mes

Per

Bolsamania | 03 nov, 2023

El petroli s'encamina a una setmana de pèrdues, ja que el Brent, de referència mundial, cotitza aquest divendres als 86 dòlars per barril, xifra que dona una caiguda del 3,5% des dels 89,20 dòlars als quals va tancar divendres, mentre que el WTI, amb 81,85 dòlars, es deixa a prop d'un 4,3% després de culminar la setmana passada als 85,54 dòlars per barril.

Michael Hewson, analista sènior de mercats de CMC Markets, destaca que "sembla que els preus del petroli cru tancaran a la baixa per segona setmana consecutiva a mesura que els inversors confien més que la tensió a l'Orient Mitjà es mantindrà força continguda, malgrat la negativa israeliana a tolerar un alto el foc".

"Hi ha hagut exemples aïllats de tercers que busquen involucrar-se amb el Iemen declarant la guerra a Israel a principis d'aquesta setmana, no obstant, l'amenaça hi és mínima amb l'Armada dels EUA posicionada entre aquest país i els diversos míssils que han estat sobrevolant", explica.

Per la seva banda, Stephen Innes, soci director d'SPI Asset Management, recorda que quan es va desencadenar la guerra a la zona “hi va haver un augment en els preus del petroli a causa de la preocupació que l'Iran pogués veure's-hi involucrat, però aquests temors han disminuït des d'aleshores".

"Un mes després, estem entrant en una conjuntura crucial a la crisi de l'Orient Mitjà. Els actius de refugi, com l'or, han experimentat un augment de gairebé el 10% des que va esclatar el conflicte", destaca.

Tot i això, l'analista assegura que no es pot descartar un empitjorament de la situació a la zona, especialment si algun país important decideix intervenir d'alguna manera en el conflicte, cosa que podria generar una escalada de les hostilitats.

"No obstant, la situació continua sent precària i podria deteriorar-se ràpidament. Diversos països insten cada vegada més un cessament de les hostilitats, mentre que les activitats de Hezbollah generen preocupació. A més, el secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, s'embarca en una gira diplomàtica que inclou visites a Israel, Jordània i altres nacions de la regió als propers dies, cosa que afegeix complexitat a la situació", conclou.

Últimas noticias