El petroli torna a carranquejar tot i els esforços de l'OPEP

El càrtel va acordar aquest dilluns estendre les retallades de producció nou mesos més

Per

Bolsamania | 02 jul, 2019

Els preus del petroli pugen lleugerament aquest dimarts (barril Brent: +0,11%; Barril WT: +0,05%) després de registrar forces alces durant la passada sessió per després donar-se la volta. Els dèbils dades mundials susciten preocupació sobre la demanda futura de la matèria primera, tot i l'impuls positiu que va suposar la decisió de l'OPEP de perllongar les retallades de l'oferta fins al proper mes de març.

"Després de 2 anys i mig de retallades en la producció, els efectes estan perdent força", reconeix Edward Moya, analista sènior d'Oanda, que afegeix que els mercats seguien nerviosos davant la demanda.

"És poc probable que la guerra comercial es resolgui en un futur pròxim i, si bé s'espera que els bancs centrals de tot el món ofereixin nous estímuls durant els propers mesos, l'activitat econòmica segueix la seva tendència a la baixa", afegeix aquest analista.

Els Estats Units i la Xina van acordar durant la recent cimera del G-20 reprendre les converses comercials. No obstant això, les indicacions que l'activitat de les fàbriques es va reduir en gran part d'Europa i Àsia el juny, alhora que el creixement de la indústria manufacturera es refredava als Estats Units, va influir en els preus del petroli.

"El PMI més feble va matar el sentiment de nit al dia. (Els inversors) estan preocupats per la por d'un excés d'oferta enfront d'una demanda més feble", va dir Stephen Innes, soci de Vanguard Markets.

No obstant això, la decisió d'ampliar els límits de producció continuarà donant suport als preus del petroli, ja que l'OPEP busca mantenir l'equilibri del mercat, va afegir aquest expert.

L'OPEP es reuneix avui amb Rússia i altres grans productors, una aliança coneguda com OPEP+, per discutir i consensuar les retallades en l'oferta acordats pel càrtel aquest dilluns.

El president rus, Vladímir Putin, va avançar dissabte que havia acordat amb l'Aràbia Saudita ampliar les retallades de la producció mundial fins a desembre de 2019 o març de 2020.

Últimas noticias