El petroli rebota impulsat per les mesures d'estímul del Banc Popular de la Xina

Les mesures busquen reforçar l'economia i podrien impulsar les importacions de cru

Per

Bolsamania | 24 set, 2024

El petroli avança posicions amb ganes aquest dimarts (barril Brent: +2,35%, 75,64 dòlars; barril WTI: +2,53%, 72,15 dòlars) per novetats que arriben des de la Xina. El Banc Popular de la Xina ha anunciat mesures que podrien donar suport al creixement i la demanda d'energia a l'importador de petroli més gran del món.

El governador del Banc Popular de la Xina, Pan Gongsheng, ha comunicat una sèrie de mesures d‟estímul destinades a millorar la confiança en la macroeconomia, el mercat immobiliari i el mercat de capitals. Les mesures de política monetària inclouen retallades de la taxa d'interès i del coeficient de reserves obligatòries (RRR), ajustaments als préstecs hipotecaris i suport a la borsa.

"El barril de cru nord-americà va perdre més de l'1% ahir, malgrat l'anunci de les primeres mesures d'estímul per part de la Xina i les tensions geopolítiques creixents entre Israel i el Líban. El cru nord-americà troba suport aquest matí per sobre del nivell de 71 dòlars per barril, recolzat per mesures addicionals d'estímul de la Xina", escrivia Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, dimarts a primera hora.

Ahir dilluns, el Banc Popular de la Xina va injectar 234.600 milions de iuans (33.290 milions de dòlars) al sistema bancari mitjançant operacions de mercat obert. També va reduir la taxa de recompra inversa a 14 dies de l'1,95% a l'1,85%.

"El tímid repunt de l''or negre' a causa del suport creixent dels bancs centrals a tot el món i l'augment seriós de les tensions geopolítiques plantegen dubtes sobre el seu potencial a l'alça", afegeix l'experta de Swissquote Bank. "Una forta resistència segueix present a prop del nivell de 72,85 dòlars, la principal reculada de Fibonacci del 38,2%, que hauria de diferenciar entre la continuació de l'actual tendència baixista i una reversió alcista a mitjà termini per a un retorn al rang de 75-77 dòlars per barril".

Cal recordar també que aquest dimarts l'OPEP publica el seu informe anual Perspectives del Mercat Petroler Mundial 2024.

Últimas noticias