El petroli continua imparable: el Brent ja supera els 94 dòlars

La perspectiva d'una oferta més ajustada ha disparat el cru

Per

Bolsamania | 18 set, 2023

El petroli sembla que no té fre. L''or negre' segueix amb la seva escalada sense fre i el cru de qualitat Brent, de referència mundial, ja supera els 94 dòlars. Per part seva, el West Texas Intermediate (WTI), de referència als EUA, escala fins a tocar gairebé els 92 dòlars.

L'escalada del petroli continua recolzant-se en la perspectiva d'una oferta més ajustada, després d'haver prolongat l'Aràbia Saudita i Rússia les retallades voluntàries de producció fins a final d'any.

El cru acumula tres setmanes d'alces consecutives i ha establert nous màxims anuals.

"Les retallades de producció, encapçalades per Aràbia Saudita, van estabilitzar el mercat el juliol, però ara és probable que empenyin el mercat a un dèficit de 2 milions de barrils al dia al quart trimestre", han afirmat els analistes d'ANZ en una nota, de la qual es fa ressò CNBC.

I això, mentre que la demanda mundial s'encamina a tocar els 2,1 milions de barrils diaris. "La posterior reducció dels inventaris al quart trimestre deixa al mercat exposat a nous augments de preus el 2024", afegeixen des d'ANZ.

En qualsevol cas, el mercat continua molt pendent de la reunió de la Reserva Federal nord-americana (Fed) d'aquesta setmana. I és que la decisió que prengui el banc central més gran del món sobre els tipus d'interès podria repercutir al mercat de primeres matèries.

Una pausa a les alces podria debilitar el dòlar, cosa que faria que les matèries primeres denominades en dòlars, com el petroli, siguin més assequibles per als tenidors d'altres divises.

Últimas noticias