El petroli amplia les caigudes per les perspectives d'un augment de l'oferta

Aràbia Saudita es prepara per desfer les retallades de producció, encara que això porti preus més baixos

Per

Bolsamania | 26 set, 2024

La cotització del petroli amplia les caigudes aquest dijous. Tant el barril de Brent com el WTI es deixen més d'un 2% per les perspectives d'un augment de l'oferta. Aràbia Saudita es prepara per desfer les retallades de producció, encara que això signifiqui preus més baixos per més temps.

El principal exportador de cru del món abandonaria el seu objectiu no oficial de preu del petroli de 100 dòlars per barril mentre es prepara per augmentar la producció, segons informacions de Financial Times. Com expliquen, Aràbia Saudita no està disposada a seguir cedint quota de mercat a altres productors de petroli i creu que té prou opcions de finançament per suportar un període de preus del cru més baixos.

L'OPEP+ ha estat retallant la producció de petroli per sostenir els preus i, a principis d'aquest mes, va acordar endarrerir un augment de la producció de petroli que estava planificat per a octubre i novembre després que els preus del cru assolissin el seu nivell més baix en nou mesos.

A més, va assegurar que podria pausar encara més o revertir els augments si fos necessari. A això se sumen els rumors que la producció de Líbia podria millorar.

"La perspectiva d'un augment de l'oferta de Líbia i l'Aràbia Saudita va afectar els preus del petroli i els participants del mercat van ignorar una caiguda pronunciada en les xifres d'inventaris setmanals. Els informes recents suggereixen que els representants de les administracions rivals de l'est i l'oest de Líbia van arribar a un "compromís" sobre el lideratge del banc central, obrint el camí per a una possible reactivació de la producció petroliera líbia", expliquen els experts d'ING.

Per part seva, Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, comenta que "les perspectives optimistes de l'OCDE, les tensions creixents a l'Orient Mitjà, la caiguda de 4,5 milions de barrils als inventaris de petroli dels EUA a la setmana passada i les grans mesures d'estímul de la Xina van fer poc per animar els inversors petroliers”.

Des del seu punt de vista, el cru nord-americà "segueix sota una visible pressió de venda": "Els inversors continuen retallant les seves posicions llargues especulatives netes en el cru malgrat els factors de suport als preus".

Creu que "la incapacitat de retirar les ofertes de 70-72 dòlars per barril aquesta setmana augmenta les possibilitats d'un nou intent d'assolir el nivell de 65 dòlars per barril a les properes setmanes".

Últimas noticias