El petroli, expectant per la reunió de l'OPEP+ que s'espera que es celebri el dissabte

El Brent s'aferra als 40 dòlars a l'espera de conèixer el resultat de la trobada

Per

Bolsamania | 05 jun, 2020

El petroli avança posicions aquest divendres a l'espera del que es decideixi finalment a la trobada de grans productors -OPEP+-, que ara s'espera que sigui aquest dissabte. El mercat preveu que les actuals retallades de producció, de 9,7 milions de barrils diaris, i que inicialment havien de fer-se només maig i juny, s'allarguin almenys fins al juliol, o fins i tot un parell de mesos més.

La reunió original estava fixada per a la setmana que ve (9 i 10 de juny), però durant tota aquesta setmana s'ha especulat amb la possibilitat que s'avancés, i fins i tot se celebrés aquest dijous. Ara, s'espera que l'OPEP+ es reuneixi dissabte per discutir aquesta ampliació de les retallades de producció, segons ha informat aquest divendres el canal de televisió algerià Ennahar citant una font de l'OPEP.

"El grup petrolier està intentant trobar un consens entorn de l'ampliació de les profundes retallades de producció", assenyala ANZ Research.

"El temor creixent és que no sols no s'arribarà a un acord per prolongar les retallades, sinó que els productors podrien fins i tot relaxar el seu actual excés de compliment. Això, en última instància, resultaria en un augment de la producció durant les setmanes vinents", afegeix.

Si l'OPEP+ no es posa d'acord per prorrogar les actuals retallades de la producció, això significaria que es podrien reduir a 7,7 milions de barrils per dia de juliol a desembre, com es va acordar anteriorment.

Últimas noticias