El petróleo estén les baixades després de les fortes caigudes properes al 6% de dimecres

Els experts avisen d'un possible canvi en la retòrica del mercat que afecti el cru

Per

Bolsamania | 05 oct, 2023

El petroli estén aquest dijous les baixades després de les fortes caigudes, que van vorejar el 6%, de la jornada passada. El Brent se situa ara als 84,80 dòlars (-1,70%) i el WTI, als 82,85 dòlars (-1,64%).

Durant la sessió passada hi va haver reunió de l'OPEP+ i els grans productors van ratificar la retallada de producció fins a finals d'any.

D'altra banda, es comença a parlar de l'impacte que uns tipus d'interès més alts durant més temps poden tenir en la demanda de cru, especialment si finalment això dona lloc a una recessió econòmica.

"Les sospites creixents que l'economia mundial es dirigeix directament contra un mur no van perdonar ahir als toros del petroli", escriu avui a la seva crònica diària de mercats Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"L'augment de 6,5 milions de barrils a les reserves de gasolina la setmana passada va ajudar que els baixistes tornessin al mercat, tot i que les dades també van mostrar una reducció de més de 2 milions de barrils als inventaris de cru durant la mateixa setmana", afegeix.

Aquesta experta comenta que el comportament d'ahir del cru demostra que el més important en els moviments intradia de l''or negre' és la retòrica.

"Aquest estiu, l'atenció del mercat es va centrar en l'enduriment de l'oferta mundial de petroli i en com els EUA s''estovarà' malgrat l'agressiu enduriment de la Reserva Federal. Ara comencem a parlar de desacceleració econòmica i de preocupació per la recessió".

Danske Bank es pronuncia en la mateixa línia. "L'enduriment de les condicions financeres podria estar començant a fer efecte als mercats de matèries primeres i, a més, l'informe setmanal de l'EIA publicat ahir va mostrar una debilitat més gran de la demanda de gasolina als EUA, que se situa ara al nivell més baix de la temporada a 25 anys".

Ozkardeskaya també fa referència a la decisió d'ahir de l'OPEP+ de mantenir sense canvis la seva estratègia de producció de petroli. Aràbia Saudita i Rússia van confirmar el compromís de mantenir les retallades de producció de l'OPEP+ d'1 milió de barrils diaris fins a finals d'any.

"No obstant, si la demanda mundial es refreda i els volums cauen, tant l'Aràbia Saudita com Rússia tindran la temptació d'augmentar els seus beneficis venent més petroli a un preu més barat. El fet que l'Aràbia Saudita assumeixi totes les retallades de producció de la OPEP no està escrit en una llei, per la qual cosa es podria tornar incert si les condicions del mercat s'agrien”.

Últimas noticias