El Ibex sube un 1,4% y vuelve a los 8.800 animado por Santander y BBVA

El mercat celebra que xinesa hagi debilitat el iuan menys del que s'esperava

Per

Bolsamania | 08 ago, 2019

Actualitzat : 19:00

IBEX 35

13:59 22/11/24

  • 11.600,30
  • -0,10%-11,40
  • Max: 11.674,00
  • Min: 11.520,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.116,96

Nova sessió de rebot per a les borses europees, després del terratrèmol d'aquesta setmana a causa de la recrudescència de la guerra comercial i de la decisió del Banc Popular de la Xina de deixar caure el iuan més enllà dels 7 iuans per dòlar. Els parquets han estirat l'auge de dimecres (CAC: +2,3%; DAX: +1,7%; FTSE 100: +1,2%; FTSE Mib: +1,5%) ajudats pel banc central xinès, que ha debilitat la seva moneda aquest dijous menys de l'esperat, així com les pujades de Wall Street. L'IBEX ha avançat un 1,4% i ha tancat en màxims del dia, en 8.838 punts amb l'empenta de Santander (+2,2%) i BBVA (+2,5%).

Els números verds han arribat la majoria dels 35 dels valors, però els que més han pujat han estat Ence (+4,8%) i Arcelormittal (+4,5%). El contrapunt l'ha posat Red Eléctrica, que ha restat un lleu 0,3%.

A l'àmbit empresarial, IAG ha pujat un 1,5% després d'anunciar que va transportar 67,8 milions de passatgers durant els primers set mesos, xifra que suposa un augment del 5,7% respecte al mateix període de 2018. Les accions del conglomerat pugen, ajudat també per la caiguda del cru.

Arcelor Mittal, una de les estrelles d'aquest dijous, va tornar a ser un dels pitjors valors del selectiu dimecres, ja que és el termòmetre de l'IBEX en la guerra comercial.

Amb el conflicte lluny de resoldre, el mercat buscarà motius per pujar a la decisió del banc central xinès de situar l'ancoratge mitjà diari en 7,0039 iuans per dòlar. Tot i ser el més feble des d'abril de 2008, es troba per sota del que preveia el mercat: 7,0205 per dòlar, cosa que convenç els inversors que el supervisor monetari xinès no s'ha ficat de ple en una guerra de divises.

A més, el president dels EUA, Donald Trump, va decidir allunyar dimecres el focus de la Xina i tornar-lo a col·locar sobre la Reserva Federal dels EUA (Fed). "El nostre problema no és la Xina... és la Reserva Federal... han de reduir més les taxes", va publicar en el seu compte de Twitter, des d'on va tornar a pressionar el president de l'organisme, Jerome Powell, perquè segueixi l'estela d'altres bancs centrals i rebaixi més les taxes.

ANÀLISI TÈCNICA

A falta de conèixer el tancament de l'espelma setmanal, "la veritat és que podem ser una mica més optimistes que els últims dies". Sobretot, si aquest divendres aconseguís seguir rebotant amb força. "Doncs d'alguna manera el preu ens podria estar dibuixant un petit 'martell' des de la zona de suport del 61,8-66% d'ajust/retrocés de Fibonacci de tota la pujada des dels mínims de desembre" ha explicat l'analista tècnic de Bolsamanía, José María Rodríguez.

Dit això i al més curt termini, "la següent zona de resistència la trobem als 8.900 punts", abans suport (mínims de juny). "En qualsevol cas", les zones de control es veuen molt més clares en els índexs europeus que en el nostre IBEX, "sobretot perquè aquest últim està molt més feble que els seus germans".

Així, tenim els índexs europeus "en fase de reacció, o el que és el mateix ajustant les importants caigudes de les últimes dues setmanes i mitja (del 10% per al DAX) i on hem de fixar-nos és en els mínims d'aquesta setmana".

De manera que sense després de l'actual rebot (que pot prolongar encara diverses sessions/setmanes) "els preus perforessin els mínims setmanals", quedarien confirmades importants formacions baixistes que serien, en teoria, l'avantsala d'un nou fuetada a la baixa de certa intensitat .

En resum, "estem en rebots o fase de reacció, res més. Però per si de cas, vigilarem molt de prop els mínims d'aquesta setmana als índexs europeus" ha conclòs l'expert.

Amb tot, Wall Street va aconseguir tancar en positiu i Àsia acaba aquest dijous amb alces. Xangai i Shenzhen han pujat un 1%, mentre que a Hong Kong, el Hang Seng ho fa un 0,5%. El Nikkei avança un 0,37%, el Kospi sud-coreà ho fa un 0,57% i els parquets del Sud-est asiàtic ho fan un 0,5% de mitjana. Al Pacífic, l'NZX50 de Nova Zelanda segueix amb alces del 0,8%, després de la decisió de dimecres del seu banc central de retallar tipus un 0,5%. L'ASX200 avança un 0,75%.

L'atenció també passa per les matèries primeres. L'or segueix amb el seu ral·li i supera els 1.500 dòlars aquest dijous, després d'arribar a un màxim en 1.500 dòlars l'unça dimecres. El petroli, rebota (WTI: +1,9%; Brent: +1,1%) després de tancar aquest dimecres amb caigudes del 5%.

Últimas noticias