El fons sobirà noruec compra el 3% de CaixaBank, valorat en 446 milions

Es converteix en el segon major accionista per darrere de Fundació Caixa

Per

Bolsamania | 20 jun, 2019

CAIXABANK

17:35 10/01/25

  • 5,64
  • 0,18%0,01
  • Max: 5,72
  • Min: 5,54
  • Volume: -
  • MM 200 : 5,10

El fons sobirà de Noruega, Norges Bank, ha declarat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que controla el 3% del capital de CaixaBank.

Després de comprar aquesta participació, valorada en 446 milions d'euros a preus de mercat, Norges Bank es converteix en el segon major accionista de CaixaBank, per darrere de la Fundació Bancària Caixa, que controla el 40% del capital, i per davant del fons nord-americà Invesco, que n'ostenta el 2%.

El fons ha aprofitat la caiguda borsària del banc, que acumula una caiguda del 36% des de finals de setembre, per fer-se amb una participació rellevant en l'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar.

Aquest dijous, l'entitat torna a patir en borsa després que Luis de Guindos, vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), hagi acabat enfonsant les expectatives de la banca sobre un possible augment de la seva rendibilitat gràcies a una pujada dels tipus d'interès.

Les entitats espanyoles cotitzen amb fortes pèrdues després que l'exministre d'Economia hagi deixat clar que "l'objectiu de la política monetària no és la rendibilitat de la banca, sinó l'estabilitat de preus".

"Els tipus negatius no són causa de la baixa rendibilitat", ha dit Guindos, que ha assenyalat que la situació que travessa la banca té molt més a veure amb els costos que suporten, principalment pels actius dubtosos, i per l'excés de capacitat. Per això, ha convidat les entitats a prendre cartes en l'assumpte, de manera que adoptin mesures que permetin retallar aquests costos, i també a repensar-se possibles fusions bancàries, perquè això ajudaria a "corregir" aquest excés de capacitat.

Per la seva banda, Jordi Gual, president no executiu del banc, ha criticat que el mesurament dels actius ponderats per risc "no està del tot harmonitzada" a la zona euro i que per conèixer la situació de la banca espanyola davant de l'europea "has de comparar peres amb peres i no peres amb pomes".

Últimas noticias