El petroli, a 30 dòlars pendent d'una possible intervenció de Trump entre l'Aràbia Saudita i Rússia
Sosté el rebot després de la patacada del dimecres, que el va deixar a mínims de 18 anys
El petroli estén aquest divendres el rebot del dijous després de la patacada de mitjan setmana, que el va fer desplomar-se un 24%, marcar mínims de 18 anys (el West Texas) i registrar la seva tercera pitjor sessió de la història. El Brent recupera els 30 dòlars per barril i puja un 5,5% i el WT creix un 7%, fins a 26,96 dòlars.
Les pujades es recolzen en les declaracions del president dels Estats Units, Donald Trump, que ha insinuat que podria intervenir en la guerra de preus entre Aràbia Saudita i Rússia quan sigui el "moment apropiat". Rússia es va negar fa diverses setmanes a sumar-se a la retallada de producció proposat per l'OPEP, liderada per l'Aràbia Saudita. Com a resposta a aquesta negativa, els saudites van prendre mesures per propiciar l'enfonsament del petroli i que va fer que es desplomés un 30% en una sola sessió. Segons els experts, aquestes mesures estaven enfocades a pressionar a Rússia perquè acceptés les retallades. De moment, totes dues parts segueixen sense arribar a un enteniment.
Noticia relacionada
Violento rebote del precio del petróleo desde el soporte decrecienteEl govern de Trump està considerant una empenta diplomàtica per fer que l'Aràbia Saudita tanqui les aixetes i utilitzar l'amenaça de sancions a Rússia per obligar-la a reduir la producció, segons informa el 'Wall Street Journal', citant fonts no identificades.
La guerra de preus entre l'Aràbia Saudita i Rússia, sumada a l'impacte del coronavirus en la demanda, ha portat el petroli a enfonsar-se i als analistes a retallar les seves previsions, amb estimacions que parlen ja dels 20 dòlars per barril.
Els preus també avancen aquest divendres pels plans dels Estats Units de comprar petroli per a les seves reserves d'emergència, mentre que els reguladors de l'estat productor de petroli més gran del país, Texas, estan considerant, segons s'informa, reduir la producció.
"Tals accions, si s'implementen, reduirien els subministraments globals i domèstics, i ajudarien a donar suport als preus a curt termini", escriu Goldman Sachs en una nota aquest divendres.
"Encara que aquest suport podria prolongar-se fins al segon semestre, les retallades de subministrament que l'acompanyen serien massa petits per compensar els 8 milions de barrils per dia que s'han vist colpejats en la demanda pel coronavirus", afegeixen.