DIA ja cotitza per sota del preu al qual va entrar el rus Fridman malgrat el tancament de curts
La cadena de supermercats val un 10% menys que el dia abans de la compra d'una participació significativa de Letterone
- Els baixistes s'han replegat en la companyia des d'un 24,86% del capital el 7 de juliol fins a nivells actuals per sota del 18%
- El 'hedge fund' britànic Marshall Wace ha donat un nou pas enrere fins a reduir la seva posició curta al 2,39% del capital
- En castellano: DIA ya cotiza por debajo del precio al que entró el ruso Fridman pese al cierre de cortos
Actualitzat : 12:24
El ral·li de DIA després de l'entrada del multimilionari rus Mikhaïl Fridman va quedar enrere. De fet, la cadena de supermercats cotitza amb un preu un 10% inferior al tancament anterior de la seva compra, i a un 26% del màxim intradia que va marcar durant la sessió del 28 de juliol.
En concret, durant aquella sessió la cadena de supermercats es va disparar un 15% fins als 6 euros, encara que va tenir un pic intradia als 6,41 euros. Les alces es van produir després de conèixer que el multimilionari Fridman va iniciar una participació del 10% -3% a través d'accions i un 7% indirecte amb derivats- a l'empresa que dirigeixen Ana María Llopis i Ricardo Currás, a través del seu vehicle d'inversió Letterone. En aquell moment -el 27 de juliol va tancar als 5,22 euros-, la participació estava valorada en 320 milions d'euros, una xifra que s'ha rebaixat fins als 290 milions.
No obstant això, des de llavors DIA ha iniciat un camí de caigudes fins al nivell de 4,7 euros en el qual cotitza aquest dimarts, després de 10 setmanes consecutives tancant amb un saldo negatiu. Això es produeix malgrat el replegament de curts sobre la que segueix sent l'empresa cotitzada espanyola més pressionada pels baixistes.
L'agregat de posicions curtes que actualitza cada dues setmanes la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) es va situar el passat 29 de setembre al 17,64% del capital. El major percentatge a la borsa espanyola, que implica una inversió baixista de 520 milions d'euros davant la capitalització borsària de 2.900 milions de la companyia.
No obstant això, aquesta ràtio ha disminuït dràsticament des del màxim assolit al 24,86% el passat 7 de juliol, el nivell més elevat vist des que el regulador va començar a publicar les posicions curtes el 2011. És a dir, hi ha hagut un tancament de curts després del ral·li de DIA amb l'entrada de l'inversor rus, que continua enmig del degoteig cap avall de l'acció.
ELS BAIXISTES MÉS GRANS
De fet, aquest mes hi ha hagut nous descensos en la pressió a la baixa. El 'hedge fund' britànic Marshall Wace, un dels més habituals i temuts en aquests registres, ha disminuït l'atac des del 2,59% de fa 10 dies fins al 2,39% percentatge al qual ha baixat aquesta setmana. Per la seva banda, Capital Fund va reduir la setmana passada l'aposta des del 0,68% fins al 0,59%. La nota discordant la va posar Citadel, que va pujar la seva posició curta des del 0,36% fins al 0,59%.
La resta de fons amb més d'un 0,5% del capital, nivell a partir del qual publica els noms propis dels baixistes la CNMV, són BlackRock (0,99% del capital), Canadà Pension Pla Investment Board (0,81%), darsana Capital (1,23%), i el més agressiu, Delores Holdings, amb un 3,32%.