DIA cau: el fons sobirà de Noruega deixa de ser-ne accionista significatiu

Manté en préstec la major part de la seva participació en la companyia

Per

Bolsamania | 29 nov, 2018

Actualitzat : 18:12

Norges Bank, el fons sobirà de Noruega, segueix donant munició als inversors baixistes que aposten contra la cadena de supermercats DIA, que es desploma un 8%.

En una inusual tàctica inversora, Norges Bank manté en préstec als fons que mantenen posicions curtes sobre DIA gairebé tota la seva participació en el capital de la companyia controlada ara per l'inversor rus Mikhaïl Fridman en un 29%.

Segons la seva última comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el fons noruec ha reduït la seva participació directa a través d'accions a tan sols el 0,263% des de l'anterior 0,72% del passat 20 de novembre. A la pràctica, controla un paquet d'1,63 milions d'accions.

Per contra, ha augmentat el percentatge de títols que manté en préstec fins al 2,375% des de l'anterior 2,292%. És a dir, manté prestades 14.780.000 d'accions de la cadena de supermercats. Gairebé el total de la seva participació accionarial, que s'ha reduït fins al 2,638% des del 3,012%.

Per la seva banda, El Economista informa aquest dijous que Fridman ha contractat un banc d'inversió, PJT, per estudiar una possible ampliació de capital, cosa que podria explicar també l'actual caiguda del valor ja que propiciaria la dilució del capital dels accionistes de la distribuïdora d'alimentació, és a dir, els restaria valor.

I tot això després de la caiguda que ha patit la cotització del valor, que actualment es troba als 0,77 euros. Aquest enfonsament ha provocat la sortida en tromba d'altres inversors, com el fons Baillie Gifford, que va arribar a controlar-ne el 10% però que a finals d'octubre havia reduït la seva presència per sota del 2,3%.

Aquesta entitat no ha tornat a comunicar a la CNMV els seus moviments, perquè en rebaixar la seva participació per sota del 3% no està obligada, però és previsible que hi hagi venut totes les seves accions.

En aquest escenari, sorprèn encara més la tàctica de Norges Bank, que segueix sent un dels pocs inversors institucionals que segueix present en DIA. Segons les dades del regulador, a més de Fridman, l'únic inversor que declara una participació rellevant és el banc d'inversió Société Générale.

Encara que en el cas d'aquesta entitat, que controla un 4,89% del capital (el 3,177% mitjançant opcions), gairebé tota la seva participació és a compte d'altres clients.

Últimas noticias