CaixaBank redueix a 7.400 els acomiadaments de l'ERO, 205 treballadors menys

Segons han informat fonts de l'entitat a l'agència Europa Press

Per

Bolsamania | 08 jun, 2021

CAIXABANK

17:13 20/09/24

  • 5,50
  • 1,07%0,06
  • Max: 5,53
  • Min: 5,44
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,58

CaixaBank ha reduït a 7.400 els acomiadaments del seu ERO, 205 treballadors menys que l'última proposta i a prop de 900 menys que les 8.291 extincions plantejades en un primer moment, segons han informat fonts de l'entitat a Europa Press.

La rebaixa d'acomiadaments ha tingut lloc durant la reunió negociadora celebrada aquest dimarts. Per dur-la a terme, el banc s'ha compromès a dur a terme 686 recol·locacions en filials mantenint el salari fix i l'antiguitat.

A més, comptaran amb possibilitat de reincorporació a CaixaBank, per voluntat del treballador, transcorreguts sis anys en cas de produir-se una vacant en un radi de 50 quilòmetres de centre de destinació del treballador. També tindria dret de retorn en el cas que la filial surti de l'àmbit de control del grup.

Durant la reunió d'aquest dimarts també s'han plantejat noves propostes en matèria de flexibilitat de la xarxa comercial i condicions laborals, mentre que pel que fa a les compensacions per l'extinció de contractes, la direcció ha tornat a sol·licitar a la representació laboral sindical una nova proposta que sigui "assumible" per l'entitat.

Després de l'aturada d'una hora que va tenir lloc ahir i que va secundar el 87% de la plantilla de CaixaBank, l'entitat es va comprometre a estudiar la possibilitat de reduir el nombre d'acomiadaments de la xarxa comercial utilitzant l'excés de plantilla per cobrir les necessitats que tenen les oficines pel que fa a la cobertura de baixes de llarga durada, paternitat o maternitat o vacances, entre d'altres.

El banc també va acceptar l'estudi de fórmules per a la redistribució territorial de les sortides amb l'objectiu de poder acceptar el màxim nombre de peticions d'adhesió voluntària en aquells llocs on hi ha un excedent d'interessats en sol·licitar el pla de baixes incentivades, sempre d'acord amb les necessitats del negoci.

Així mateix, va ampliar el període formal de negociació fins al 29 de juny per arribar a un acord amb els sindicats, que per la seva banda van retirar la convocatòria de vaga prevista per al dia 9 de juny.

Últimas noticias