CaixaBank posa a la venda un 9,44% de les seves participacions en Bizum

Els estatuts no permeten que cap accionista superi el 24% del seu capital

Per

Bolsamania | 15 jun, 2021

CAIXABANK

11:34 20/09/24

  • 5,45
  • 0,11%0,01
  • Max: 5,51
  • Min: 5,44
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,58

CaixaBank ha iniciat el procés de venda d'una participació del 9,44% en Bizum després de la seva fusió amb Bankia, amb la qual el seu protagonisme en la plataforma va excedir el límit màxim permès pels estatuts de l'entitat de pagaments, segons han confirmat fonts pròximes a l'assumpte a Europa Press.

CaixaBank tenia una presència del 22,9% en el capital de Bizum, que ha ascendit fins al 33,4% després de sumar-s'hi el 10,5% de Bankia.

Segons els estatuts de Bizum, cap accionista pot superar el 24% del seu capital, cosa que explica aquesta posada en venda del 9,4% de les seves participacions en ella a les mans de CaixaBank.

CaixaBank també es va comprometre davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), en el marc de la seva fusió al passat mes de març, a complir amb les obligacions que estableixen els estatuts i pactes de socis pel que fa a la desinversió del percentatge de participació del capital social que excedeixi el límit previst com a resultat de la integració de Bankia.

En aquesta línia, CaixaBank no exercirà, en cap cas, els drets de vot associats a la proporció del capital procedent de Bankia en la part que excedeixi els límits de participació fins a la seva desinversió, cosa que significa que l'entitat no podrà votar en Bizum per sobre del 24%.

Com assenyala el diari Cinco Días, que avança la informació, mai s'havia venut una participació de Bizum i, per tant, aquesta seria la primera vegada que se li posa preu a aquesta plataforma de pagaments.

Bizum és propietat de 23 entitats bancàries que operen al mercat espanyol i que es van unir per al desenvolupament de solucions innovadores en matèria de pagaments.

Últimas noticias