BlackRock i Burlington arriben al 8% d'Abertis en plena guerra d'opes

BlackRock ha elevat la seva presència en el capital fins al 3,992

Per

Bolsamania | 01 feb, 2018

A poc a poc, però a ritme constant. Així és com BlackRock i Burlington Loan Management han assolit el 8% d'Abertis, segons han comunicat els dos gestors d'actius a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El passat 17 de setembre, BlackRock va elevar la seva presència en el capital d'Abertis fins al 3,74% des de l'anterior 3,3%. I a hores d'ara, ja en controla el 3,992%.

Per la seva banda, Burlington Loan Management va entrar a Abertis al passat mes d'octubre amb l’1,37%. A mitjans de desembre, ja en controlava el 3%. I des de llavors, ha seguit comprant accions constantment fins a arribar-ne aquest dijous al 4,06%.

Aquestes compres indiquen que els dos fons esperen una oferta millorada sobre Abertis per part d'Atlantia, que ha de superar els 18,76 euros per acció oferts per ACS, i eventualment d'ACS, si finalment vol quedar-se amb el grup de concessions controlat actualment per La Caixa.

MÀXIMS HISTÒRICS D'ABERTIS

El preu de l'acció així ho reflecteix, ja que els títols d'Abertis marquen aquest dijous un nou rècord als 19,61 euros, en pujar un 0,4%. Aquesta pujada fa que la seva capitalització borsària augmenti fins als 19.446.000 d'euros.

El nou màxim de cotització del grup d'autopistes i satèl·lits llança pressió de cara a la introducció d'eventuals millores en les opes en competició. Aquestes possibles millores podran realitzar-se una vegada que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) autoritzi el fullet de l'oferta d'ACS. El mercat espera aquest 'vistiplau' per a la setmana que ve, una vegada que el dimarts 6 de febrer la Direcció de Competència de la UE aprovi l'operació.

Atlantia ja ha reiterat en diverses ocasions la seva disposició i capacitat per millorar l'oferta. De fet, té convocada una junta extraordinària d'accionistes per al 21 de febrer per sospesar mesures en aquest sentit. L'aprovació de l'OPA es registraria així en una data propera a la triada per Abertis per presentar els seus resultats anuals del 2017, que difondrà dimecres que ve, 7 de febrer.

L'autorització del supervisor a l'OPA del grup que presideix Florentino Pérez marcarà així mateix l'inici del termini d'acceptació de les dues ofertes, període durant el qual es manifestaran els accionistes i durant el qual el consell del grup haurà d'emetre el seu preceptiu informe sobre l'operació.

Així mateix, es coneixerà la decisió davant les ofertes de la fundació bancària La Caixa, únic soci de referència d'Abertis amb el 21,5% del seu capital, i el paper del qual es considera clau a l'hora de determinar l'èxit d'alguna de les dues propostes. De fet el mercat interpreta com un 'vestit a mida' de La Caixa la possibilitat que les dues opes presenten d'emprendre el 20% de l'operació mitjançant un canvi d'accions en lloc de metàl·lic.

Últimas noticias