El petroli cau davant el temor d'una menor demanda i d'una Fed més dura

Els analistes esperen ara una taxa final més alta en els tipus d'interès dels Estats Units

Per

Bolsamania | 22 feb, 2023

El petroli cotitza amb caigudes aquest dimecres, properes a l'1%, que deixen el preu del West Texas Intermediate als 75,74 dòlars per barril, mentre que el Brent, de referència a Europa, es canvia per 82,25 dòlars. El temor d'una menor demanda i d'una Reserva Federal més dura en la seva lluita contra la inflació, cosa que implicaria més pujades de tipus d'interès, estan llastant els preus del cru.

"El petroli encara se sent pesat, ja que els comerciants d'energia anticipen que una Fed de línia dura contemplarà més augments de taxes que probablement portaran l'economia nord-americana a una recessió", comenta Edward Moya, analista sènior d'Oanda.

A més, considera que "els comerciants d'energia no només s'han de mantenir al dia amb els darrers impulsors de l'oferta i la demanda, sinó també quant es podria recuperar el dòlar atesa la trajectòria d'ajust de la Reserva Federal".

"És probable que el petroli segueixi pesat, ja que els inventaris estan alts, el manteniment de la refineria és aquí i per les preocupacions sobre el creixement global", afegeix.

L'evolució dels preus del petroli dependrà en gran mesura de la política monetària de la Fed, i en aquest sentit els mercats tindran avui una cita clau amb la publicació de les actes de l'últim conclave monetari del banc central nord-americà.

A més, el president de la Fed de Saint Louis, James Bullard, ha assenyalat en una entrevista concedida a CNBC que els mercats "poden estar sobrevalorant" el risc de recessió per a l'economia nord-americana el 2023. El banquer central ha reconegut que els darreres dades macro estan mostrant que l'economia nord-americana "és més forta del que pensàvem" i això hauria de motivar una postura més estricta per part del banc central. "La Fed haurà d'anar més enllà del 5% per controlar la inflació", ha sentenciat.

Bullard, un dels membres més durs de la Fed, també ha afirmat que al banc central li queda "un tros per recórrer" i només "hauria de frenar un cop hagi arribat a la taxa terminal".

Últimas noticias