Alto en el camí per a l’IBEX, que baixa un 0,33%, fins a 9.021 punts

La borsa espanyola comença una setmana més curta del que és habitual pel festiu de divendres

Per

Bolsamania | 21 mar, 2016

Actualitzat : 18:15

Pèrdues del 0,33% per a l'IBEX, que tanca la jornada d'aquest dilluns amb una cotització de 9.021 punts. La borsa espanyola inicia una setmana més curta del que és habitual pel festiu de divendres (dilluns que ve tampoc no obrirà). La setmana estarà marcada per diverses referències econòmiques, com les dades del sector de serveis i manufactures que es publicaran a França i Alemanya aquest dimarts.

«Després de diverses setmanes seguides d'alces, és molt factible que les borses occidentals facin un alto en el camí per consolidar els avanços. Els inversors ja saben que els bancs centrals continuaran ajudant els mercats financers tant si és de manera directa, com en el cas del BCE, que ha potenciat la seva política monetària amb noves mesures d'expansió quantitativa, com de manera indirecta, com en el cas de la Reserva Federal (Fed), que ha reduït substancialment les seves expectatives d'increment de tipus d'interès per a l'exercici corrent», expliquen a Link Securities.

NO ES DESCARTA UNA CORRECCIÓ DE LES BORSES DESPRÉS DE LES ÚLTIMES PUJADES

«Per tant, tot apunta que, després d'anys de suport al creixement econòmic i als mercats, els bancs centrals no volen que l'esforç hagi estat en va, per la qual cosa continuen mostrant la seva predisposició a continuar-ho intentant», afegeixen aquests experts.

En la seva opinió, «després de la forta recuperació que han experimentat aquestes últimes setmanes, (les borses) s'enfronten a importants resistències, alhora que mostren un elevat nivell de sobrecompra. És per això que qualsevol petita “decepció” en l’àmbit macro pot provocar una petita correcció dels mercats a curt termini, cosa que també podria generar la caiguda del preu del cru, variable que, per contra, si s’estabilitza en els nivells actuals durant un temps, permetria que les borses se’n “desacoblessin” després d'haver-hi mantingut una elevada correlació en els últims mesos».

ECONOMIA: L'ENORME COST DEL BREXIT

La sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) podria arribar a tenir un impacte negatiu significatiu per a l'economia britànica, que podria perdre fins a 950.000 llocs de treball i 100.000 milions de lliures esterlines (uns 130.000 milions d'euros) d’aquí al 2020. Segons un informe encarregat per la Confederació de la Indústria Britànica (CBI, per les sigles en anglès), «l'economia es recuperaria lentament amb el pas del temps, encara que no tornaria mai al lloc d’abans».

EMPRESES: ABENGOA, MEDIASET, SNIACE, ETC.

La jutgessa ha rebutjat incloure en el cas Abengoa el delicte de falsedat de comptes.

Silvio Berlusconi ha descartat que Vivendi estigui interessat a comprar Mediaset.

Sniace tornarà a cotitzar a borsa aquest dimarts després de rebre l'autorització de la CNMV.

ANÀLISI TÈCNICA: CONTINUA EL RETROCÉS AL NIVELL DE 8.900 PUNTS

«L'IBEX continua donant forma a un throw back (retrocés temporal) al nivell de 8.900 punts. A curt termini, continuarem esperant un tancament per sobre de 9.217 punts, ja que aquest seria el senyal que ens faria pensar en la continuació de les pujades almenys fins al nivell de 9.500 punts, preus propers a la mitjana de 200 sessions.

No observarem cap senyal de feblesa mentre cotitzi per sobre de 8.782 punts, mínims de dijous passat, si bé el suport clau el tenim en el nivell de 8.663 punts», explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

Els futurs del barril de cru Brent pugen un 0,2%, fins a 41,95 dòlars, al NYMEX.

Els bons del Tresor a 10 anys cauen 6/32 dòlars; la rendibilitat puja fins a l'1,898%.

L'euro cau un 0,1%, fins a 1,1252 dòlars.

Últimas noticias