Yellen assegura que el canvi climàtic "pot repercutir en el sistema financer"

Alerta de possibles "caigudes en els valors dels actius"

Per

Bolsamania | 07 mar, 2023

La Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, considera que el canvi climàtic pot tenir conseqüències més enllà de les observables al medi ambient, i estima que el seu impacte es pot estendre fins als mercats financers, en què pot causar "caigudes als valors dels actius".

"A mesura que el canvi climàtic s'intensifica, els desastres naturals i l'augment de les temperatures poden provocar caigudes en els valors dels actius que podrien repercutir al sistema financer. I una transició retardada i desordenada cap a una economia neta zero també pot provocar commocions en el sistema financer", destaca en unes declaracions preparades per oferir davant la nova junta assessora a les quals ha tingut accés Reuters.

Yellen es reunirà per primera vegada amb la nova junta assessora, de la qual formen part acadèmics, experts del sector privat i organitzacions sense ànim de lucre, als quals expressarà la seva preocupació sobre l'augment dels desastres naturals registrat al país, l'impacte econòmic dels quals s'ha quintuplicat des del 1980, fins i tot tenint en compte l'efecte de la inflació.

Segons els càlculs del govern nord-americà, el 2022 va igualar el 2017 i el 2011 amb la tercera factura més elevada per efecte pels desastres naturals, que va pujar fins als 165.000 milions de dòlars en el curs.

Durant l'any, es van produir 18 desastres meteorològics i climàtics, com els tornados que van assotar el sud al març i abril o els incendis forestals de la costa oest, i cadascun va tenir un cost d'almenys un milions de dòlars.

Últimas noticias