Compres a Wall Street mentre el petroli West Texas trenca els 70 dòlars

El barril de West Texas puja més de l'1% i depassa els 70 dòlars

Per

Bolsamania | 07 mai, 2018

Actualitzat : 16:00

Compres del 0,5% a Wall Street per començar la setmana. D'aquesta manera, el mercat estén les pujades de divendres passat, que van ser superiors a l'1% impulsades per Apple i la compra de Warren Buffet de 75 milions d'accions en el gegant tecnològic.

Els inversors també centren la seva mirada aquest dilluns en el petroli. Els preus del cru han arribat a màxims des de novembre de 2014. El cru West Texas, referència als Estats Units, repunta un 1,4%, fins als 70,72 dòlars. El repunt d'aquesta matèria primera es deu a les preocupacions que giren al voltant de la possible renovació de les sancions dels Estats Units sobre l'Iran i a la crisi a Veneçuela.

El país presidit per Donald Trump té fins al 12 de maig per prendre una decisió. El president iranià, Hassan Rouhani, ha comentat que els EUA "estaria cometent un error" si tria abandonar l'acord nuclear amb el seu país. Des del seu retorn al mercat del cru el 2016, el país persa s'ha erigit com el tercer major productor de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

CLAUS DE LA SETMANA

A més del petroli, el mercat està pendent de diverses claus. En primer lloc, les negociacions comercials entre els EUA i la Xina es van tancar divendres passat sense cap avanç ressenyable, però les postures constructives de les dues parts han estat considerades positives pels operadors.

"De moment sembla haver-se evitat un desenllaç preliminar conflictiu, com podria haver estat una ruptura de les negociacions o que els respectius missatges fossin contradictoris. Tot sembla indicar que portarà temps avançar, cosa que proporcionarà temps al mercat per adaptar-se i conviure" amb aquest assumpte, afirmen des de Bankinter.

LA INFLACIÓ ALS EUA

La segona clau de la setmana serà econòmica, ja que aquest dijous es publicarà l'evolució de la inflació als EUA durant el mes d'abril. S'espera un lleuger repunt fins al 2,5% des del 2,4% per a l'IPC general i fins al 2,2% des del 2,1% per a l'IPC subjacent.

Divendres passat, l'informe d'ocupació d'abril va mostrar que les pressions inflacionistes sobre els salaris s'havien reduït, ja que els sous van pujar un 2,6% en taxa interanual. Els experts consideren que aquesta dada permet a la Fed continuar amb la pujada gradual dels interessos.

Aquest dilluns està previst que alguns membres de la Fed (Reserva Federal) parlin en alguns compromisos clau. És el cas de Thomas Barkin, president de la Fed de Richmond, que compareixerà a la Universitat de George Mason a Virgínia. Per la seva banda, els presidents de la Fed de Atlanta, Dallas, Chigado i Filadèlfia assistiran a un esdeveniment en Amelia Island, Florida.

TEMPORADA DE RESULTATS

Finalment, la tercera clau setmanal serà el final de la temporada de resultats empresarials del primer trimestre als EUA. Fins a la data, han publicat el 80% de les companyies de l'S&P 500, que han registrat una pujada mitjana del 8,5% en les seves vendes i el 24% en el seu benefici.

"No obstant això", afirmen des de Link Securities, "la temporada de resultats no ha estat el 'catalitzador' que esperàvem que fos per a les borses occidentals, amb els inversors més centrats en factors de tipus geopolític o macroeconòmic".

DIVISES I BONS

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,37% respecte al dòlar en aquests moments, fins als 1,1919 dòlars. La divisa comunitària segueix allunyant-se així del seu màxim anual marcat el passat 16 de febrer als 1,2557 dòlars. El seu mínim dels últims dotze mesos davant del 'bitllet verd' es troba als 1,0840 dòlars i es va registrar el passat 5 de novembre.

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 2,943%. Dimecres que ve els EUA celebrarà una subhasta de bons a 10 anys i serà interessant comprovar quina és la rendibilitat que fixa al mercat.

Últimas noticias