Suaus guanys a Wall Street el dia abans del 4 de juliol

Només obrirà mitja sessió i, dimecres no la borsa no obrirà per la festivitat del Dia de la Independència

Per

Bolsamania | 03 jul, 2018

Wall Street registra guanys moderats mentre el mercat segueix expectant sobre l'esdevenir de les friccions comercials entre la Xina i els Estats Units, a l'espera que aquest divendres s'activin els aranzels nord-americans contra productes xinesos per valor de 34.000 milions de dòlars.

Al Dow Jones, els valors més alcistes són Coca Cola (+1,1%), 3M (+1%) i Merck (+0,52%), mentre els més baixistes són Nike (-1,2%), American Express (-0,8%) i JP Morgan Chase (-0,5%).

Dins el capítol empresarial destaca també la caiguda de Facebook al Nasdaq, que cedeix un 2% després d'un error que permet l'accés a 800.000 usuaris bloquejats a la xarxa social. A més, Tesla baixa un 3% i és l'empresa menys rendible en aquest índex.

La jornada estarà, a més, marcada per la festivitat del 4 de juliol, que celebra el Dia de la Independència dels EUA, per la qual cosa aquest dimarts Wall Street només estarà obert mitja sessió. A més, aquest dimecres les borses no obriran als Estats Units. Per tant, s'espera que durant aquests dies els volums de negociació siguin inferiors al normal.

GUERRA COMERCIAL

La sessió de dilluns va estar marcada per les informacions que apunten a la sortida dels EUA de l'OMC (Organització Mundial del Comerç). Trump va obrir la caixa de Pandora després de deslligar la polèmica a Twitter un cop conèixer que el projecte de llei que certificaria la sortida dels EUA de l'organització es diria 'pet' (FART, en les seves sigles en anglès).

"Els inversors seguiran molt atents a les notícies sobre la 'guerra de les tarifes' que arribin des dels diferents països involucrats. Aquest factor seguirà sent un llast per a les borses a curt termini", expliquen des de Link Securities.

"Caldrà estar molt atents al que diguin sobre l'impacte real i potencial que aquest tema pot tenir en els seus comptes les companyies cotitzades durant les seves presentacions de resultats trimestrals, presentacions que començaran en breu als EUA i Europa", afegeixen aquests experts.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el petroli segueix avançant aquest dimarts. El barril de West Texas, referència als EUA, cau un 0,4% fins als 73,62 dòlars. Per la seva banda, el barril Brent avança un 0,7%, fins als 77,88 dòlars, un repunt sostingut per Líbia, que ha declarat 'força major' sobre les seves exportacions de cru, ja que anticipa així l'incompliment bona part del seu subministrament d’'or negre'.

Segons els experts, l'anticipat descens de l'exportació de cru líbia s'està veient compensat per l'augment de producció de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli). El passat mes de juny, l'OPEP va produir un total de 32.320.000 de barrils diaris, segons un sondeig de Reuters. És a dir, 320.000 barrils diaris més que al mes de maig.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,20% respecte al dòlar fins als 1,1663. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo a 10 anys cau lleugerament fins al 2,848%.

Últimas noticias