Les actes de la Fed anticipen "una lleu recessió als Estats Units a finals d'any"

L'organisme espera un "progrés més lent del que s'esperava en la desinflació"

Per

Bolsamania | 13 abr, 2023

Les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal, celebrada entre el 21 i el 22 de març, mostren que "en general, els participants van observar que els esdeveniments recents al sector bancari havien augmentat encara més el ja alt nivell d'incertesa associat amb les seves perspectives d'activitat econòmica, mercat laboral i inflació. Els participants van veure els riscos per a l'activitat econòmica com a ponderats a la baixa", destaca el text.

Així, els banquers centrals esperen "una lleu recessió a partir de finals d'aquest any, amb una recuperació els dos anys següents".

Les actes també assenyalen un "progrés més lent del que s'esperava en la desinflació", tot i que l'últim any "la inflació dels preus dels béns bàsics va disminuir a mesura que les cadenes de subministrament van continuar millorant".

Els participants a la reunió esperen que "la inflació dels serveis d'habitatge probablement comenci a desaccelerar-se durant els propers mesos", mentre que observen "poca evidència" que la inflació remet als serveis bàsics excloent-ne l'habitatge. A més, també es van fer ressò de la situació del sector bancari.

L'organisme va decidir finalment incrementar els tipus d'interès en 25 punts bàsics durant aquest conclave, encara que "diversos participants van assenyalar que, en les deliberacions sobre polítiques, van considerar si seria apropiat mantenir estable el rang objectiu en aquesta reunió".

Els seus membres "han assenyalat que fer-ho atorgaria més temps per avaluar els efectes financers i econòmics dels canvis recents en el sector bancari i de l'enduriment acumulatiu de la política monetària. Tot i això, aquests participants també han observat que les accions preses per la Reserva Federal en coordinació amb altres agències governamentals van ajudar a calmar les condicions al sector bancari i disminuir a curt termini els riscos per a l'activitat econòmica i la inflació", afegeix.

Com a conseqüència, aquests participants van jutjar apropiat augmentar la taxa en 25 punts bàsics "a causa de la inflació elevada, la solidesa de les dades econòmiques recents i el seu compromís de reduir la inflació".

A més, "alguns participants van assenyalar que atesa la inflació persistentment alta i la solidesa de les dades econòmiques recents, havien considerat un augment de 50 punts bàsics", encara que finalment es van decantar per un increment de 25 punts bàsics "a causa del potencial dels esdeveniments del sector bancari per endurir les condicions financeres".

Últimas noticias