Kashkari (Fed): "Tinc la ment oberta sobre una pujada de 25 o 50 punts bàsics"

Considera que és més important la taxa final que el ritme dels augments

Per

Bolsamania | 01 mar, 2023

El president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, s'ha mostrat aquest dimecres "obert" a una pujada de 25 o 50 punts bàsics dels tipus d'interès al proper conclave monetari que el banc central mantindrà entre el 21 i el 22 de març, i ha subratllat que considera més important la taxa final que assoleixin els tipus que el ritme dels augments.

"Tinc la ment oberta sobre una pujada de 25 o 50 punts bàsics", ha destacat durant la seva intervenció en un acte públic, en què ha atorgat més importància a les projeccions sobre la taxa final que cada membre del banc central elabora a les reunions, i que “contenen molta informació important”.

A la reunió del desembre, Kashkari es va decantar per elevar els tipus d'interès fins al 5,4% "i mantenir-los-hi per un període prolongat de temps", si bé encara no té clar quina serà la propera previsió. "Encara no he decidit quina serà la meva projecció, però m'inclino cap a noves pujades", ha destacat.

En aquesta decisió influiran en bona mesura els indicadors econòmics que es vagin coneixent, després que els del febrer mostressin un context que dista del cercat per la Fed, amb una inflació que es mostra més persistent del que s'esperava.

"Les dades dels últims mesos, que inclouen un fort repunt laboral i una inflació superior a l'esperada, són preocupants, i suggereixen que no estem progressant tan ràpid com volem", ha destacat, si bé ha demanat "no sobrereaccionar als dades d'un mes".

El titular de la Fed de Minneapolis s'ha tornat a reafirmar l'objectiu de tornar la inflació al 2%, i espera que, a més, s'aconsegueixi un "aterratge suau" de l'economia nord-americana. "Volem evitar la recessió, però sabem que hem de reduir la inflació", ha dit.

Últimas noticias