Els EUA adverteix els països que comercien amb Corea del Nord de possibles sancions
"Tinc una ordre executiva preparada que està a punt per ser enviada al president" avisa Steve Mnuchin
- "El president ho considera en el moment adequat, una cop que doni temps per actuar a les Nacions Unides", ha afegit el secretari del Tresor dels EUA
- En castellano: EEUU advierte a los países que comercien con Corea del Norte de posibles sanciones
Actualitzat : 09:24
El secretari del Tresor dels Estats Units, Steve Mnuchin, ha advertit aquest dimecres sobre la possibilitat que Washington apliqui sancions a qualsevol país que mantingui relacions comercials amb Corea del Nord.
Tinc una ordre executiva preparada que està a punt per ser enviada al president (Donald Trump) i que m’autoritzaria (...) a imposar sancions a qualsevol país que mantingui relacions comercials amb Corea del Nord", ha dit, segons recull 'Europa Press' .
"El president ho considera en el moment adequat, una vegada que doni temps per actuar a les Nacions Unides", ha afegit, segons ha informat la cadena de televisió nord-americana CNN.
"Tinc una ordre executiva preparada que està a punt per ser enviada al president" avisa Steve Mnuchin
Aquest mateix dimecres, els Estats Units ha presentat davant el Consell de Seguretat de l'ONU un esborrany de resolució que preveu la imposició d'un embargament petrolier sobre Corea del Nord, la prohibició de la contractació de treballadors nord-coreans a l'estranger i la congelació de tots els béns vinculats al líder del país, Kim Jong-un.
El text, al qual ha tingut accés l'agència britànica de notícies Reuters, contempla un veto a l'exportació de tèxtils i un embargament energètic que afecta el petroli i els productes derivats, així com el gas natural. Segons les autoritats de Corea del Sud, la Xina li subministra anualment 500.000 tones de cru i 200.000 tones de productes relacionats.
Els Estats Units ha proposat sotmetre a votació la resolució l’11 de setembre, però Rússia ja ha deixat caure que veu aquesta data com "una cosa prematura". No està clar de moment quines seran les posicions russa i xinesa davant el text que ha començat a circular aquest dimecres.
Perquè la resolució sigui adoptada, cal que nou dels 15 països que componen el Consell de Seguretat votin a favor i que cap dels cinc membres amb dret de veto -Rússia, Xina, Regne Unit, França i Estats Units- diguin 'no'.
Corea del Nord ha efectuat durant els últims anys nombroses proves -l'última, un assaig nuclear aquest mateix diumenge- que s'han traduït en un enduriment del règim de sancions internacionals, cosa que no ha servit per dissuadir Kim Jong-un.
Les autoritats nord-coreanes justifiquen la seva escalada nuclear i militar per la necessitat de defensar-se del que considera moviments provocadors de Corea del Sud i els Estats Units.
Les dues Corees segueixen tècnicament en guerra, perquè només van signar un armistici per cessar indefinidament les hostilitats després d'enfrontar-se entre 1950 i 1953.