L'OPEP+ retarda els plans d'augmentar la producció després de la caiguda del preu del cru

El mercat petrolier ha rebut amb optimisme la notícia

Per

Bolsamania | 05 set, 2024

L'OPEP+, el grup format pels membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli, i els seus aliats, com Rússia, ha decidit endarrerir els plans per augmentar la producció de cru en 180.000 barrils per dia a partir del mes que ve després de la forta caiguda dels preus del petroli durant els darrers dies.

Aquesta decisió ha estat rebuda amb optimisme per part del mercat i el barril Brent, de referència mundial, puja un 1,70%, fins als 73,90 dòlars, mentre que el barril West Texas, de referència als EUA, avança un 1,97%, fins els 70,56 dòlars.

En base de la informació avançada per CNBC, que cita dues fonts, l'increment, destinat a injectar gradualment 2,2 milions de barrils diaris de producció al mercat, s'ha posposat dos mesos després de la caiguda del 5% que va patir el cru aquest dimarts, la seva caiguda diària més gran en quatre mesos per les perspectives de demanda més baixes a les principals economies.

El mateix càrtel ja havia avançat al mes d'agost passat que es podria veure obligat a fer marxa enrere en la seva estratègia en funció de l'evolució dels preus petroliers.

L'or negre s'ha vist pressionat per les febles dades d'activitat manufacturera publicades a la Xina durant el cap de setmana han fet que els experts de Goldman Sachs anticipin una "forta desacceleració" a la demanda de petroli per part del gegant asiàtic.

A això cal sumar-hi les preocupacions sobre l'economia dels EUA i les parades a Líbia, membre de l'OPEP, enmig d'una disputa amb el govern recolzat per l'ONU a Trípoli sobre qui hauria de dirigir el banc central del país.

Cal recordar que la retallada de 2,2 milions de barrils diaris, que es va implementar durant el segon i tercer trimestre, havia de finalitzar a finals d'aquest mes. Empresa per Algèria, Iraq, Kazakhstan, Kuwait, Oman, Rússia, Aràbia Saudita i Unió dels Emirats Àrabs, la reducció voluntària queda fora de la política oficial que vincula tots els membres de l'OPEP+.

Últimas noticias