L'euro cau després de les europees: França convoca eleccions i la pressió sobre Scholz augmenta

Una Fed 'hawkish' aquesta setmana podria fer que les caigudes en l'EUR/USD s'aprofundissin

Per

Bolsamania | 10 jun, 2024

Actualitzat : 18:02

L'euro es deprecia amb força en relació amb el dòlar després de conèixer el resultat de les eleccions europees, en què s'ha imposat el Partit Popular Europeu i s'ha produït un avenç clar de l'extrema dreta a tot Europa que genera una incertesa acusada.

La divisa cedeix un 0,55% respecte del dòlar, fins als 1,0734 dòlars. El president de França, Emmanuel Macron, ha convocat eleccions anticipades i hi ha un risc considerable que es produeixi un canvi de lideratge polític al país a favor de l'extrema dreta de Marine Le Pen, cosa que està provocant fortes caigudes del 2% al CAC.

La formació de Marine Le Pen ha obtingut el 32% dels vots a les eleccions al Parlament Europeu, més del doble que el partit de Macron, que en va obtenir el 15,4%. Això la situa clarament com a favorita de cara als comicis avançats que se celebraran el 30 de juny (primera volta) i el 7 de juliol (segona volta).

La resta de borses del Vell Continent cauen al voltant d'un 1%. A Alemanya, els analistes parlen que augmenta la pressió sobre el canceller Olaf Scholz després que l'extrema dreta de l'AfD hagi obtingut avenços substancials a les eleccions europees.

L'AfD va assegurar el 15,9% dels vots, segons resultats preliminars, superant l'SPD (Partit Socialdemòcrata) de Scholz i els seus dos socis de coalició al govern alemany actual, els Verds i l'FDP (Partit Democràtic Lliure).

Mentrestant, el principal partit de l'oposició a Alemanya, la CDU (Unió Demòcrata Cristiana), va aconseguir el 23,7% de suports.

"A Europa, l'EUR/USD va rebre un altre cop fins als 1,0735 a l'obertura setmanal després que les eleccions al Parlament Europeu del cap de setmana acabessin en llàgrimes per als partits d'Emmanuel Macron i Olaf Scholz a França i Alemanya, respectivament", escriu Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"L'extrema dreta de Marine Le Pen va assegurar el 32% dels vots dels francesos, un impacte que va portar Macron a convocar eleccions anticipades a França per aclarir les coses. Com a resultat, el rendiment dels bons francesos a 10 anys comença la setmana amb un avanç del 2%, i l'avanç és similar a altres llocs. L'EUR/USD torna a la consolidació baixista (...) La perspectiva torna a ser negativa. Crec que l'impacte dels jocs polítics romandrà a curt, però un resultat 'hawkish' de la Fed aquest dimecres podria resultar més difícil de sacsejar”.

Últimas noticias