L'AIE baixa la previsió de demanda de cru per les dificultats econòmiques

La rebaixa de previsions és la primera que es produeix aquest any

Per

Bolsamania | 13 jul, 2023

L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) ha retallat aquest dijous la previsió de creixement de la demanda mundial de petroli per al 2023 com a conseqüència dels vents econòmics en contra i les pujades dels tipus d'interès.

Tot i que es preveu que la demanda arribi als 102,1 milions de barrils diaris (bpd), l'organisme de control energètic amb seu a París ha rebaixat la previsió per primera vegada aquest any, en 220.000 barrils diaris (bpd), fins als 2,2 milions de bpd.

"Els persistents vents macroeconòmics en contra, aparents en un aprofundiment de la caiguda de la manufactura, ens han portat a revisar la nostra estimació de creixement per al 2023 a la baixa per primera vegada aquest any", ha assenyalat l'AIE al seu últim informe mensual del mercat petrolier.

L'organisme també ha afegit que "la demanda mundial de petroli es veu pressionada pel difícil entorn econòmic, entre altres coses pel dràstic enduriment de la política monetària a molts països avançats i en desenvolupament".

L'AIE ha indicat, a més, que la Xina representarà més de dos terços (70%) del creixement de la demanda aquest any, ja que la recuperació de la seva economia després de la pandèmia s'accelerarà, sobretot els darrers mesos de l'any, i la demanda als països desenvolupats, i especialment a Europa, continuarà sent moderada.

De cara al proper any, l'AIE espera que el creixement de la demanda es desacceleri en 1,1 milions de barrils per dia, "a mesura que la recuperació perdi impuls i s'afermin mesures cada vegada més grans d'electrificació i eficiència de la flota de vehicles".

Últimas noticias