El petroli, estable després de la petició dels EUA d'incrementar la producció

El Brent ha recuperat preus per sobre dels 71 dòlars per barril

Per

Bolsamania | 12 ago, 2021

Els preus del petroli es mantenen estables aquest dijous, després de dos dies de guanys, després de la petició dels Estats Units, el principal consumidor de petroli del món, que els principals productors augmentin la producció reforcés la preocupació per l'oferta, mentre les economies suavitzen les seves restriccions pel coronavirus.

La Casa Blanca ha instat els productors que garanteixin un subministrament energètic estable. En aquest sentit, ha assenyalat que l'acord assolit al juliol no és suficient, ja que la demanda de petroli no farà més que créixer a mesura que es consolida la recuperació després de la pandèmia. Durant els últims mesos, els preus de l'energia per al consumidor s'han disparat als Estats Units a mesura que l'economia es reobre. El govern de Joe Biden està investigant qualsevol activitat il·legal que pugui estar fent pujar els preus del petroli.

Enmig d'aquestes notícies, els futurs del cru Brent van pujar 8 centaus, o un 0,1%, fins als 71,52 dòlars el barril, on es manté aquest dijous, mentre que els futurs del cru West Texas Intermediate (WTI) dels Estats Units van guanyar 5 centaus fins als 69,30 dòlars.

També es van veure impulsats per un retrocés del dòlar nord-americà, que pot fer que els inversors especulatius es decantin per actius denominats en dòlars com les matèries primeres.

"Els preus del petroli van repuntar per tercer dia, ja que el pla d'infraestructures del president Joe Biden va impulsar les esperances de reflació, apuntalant les perspectives de la demanda energètica", assenyala Margaret Yang, estrateg de DailyFX.

Tenint en compte l'anterior, "és una mica difícil predir la direcció del petroli a curt termini, ja que podria canviar de direcció en qualsevol moment", comenta Jeffrey Halley, analista d'Oanda. A llarg termini, la recuperació mundial segueix en marxa, encara que de forma molt desigual, a la calor dels que tenen i els que no tenen vacunes. Per tant, "crec que el petroli és una opció de compra a les caigudes, encara que reconec que aquestes caigudes han estat molt ràpides últimament", assenyala l'analista. "Només un tancament massiu de la Xina, a causa del virus, durant un període prolongat canviaria bruscament aquesta narrativa", postil·la.

A curt termini, "el cru Brent té una resistència a 71,75 i 72,50 dòlars el barril, amb un suport als 70 i 69 dòlars al barril", explica Halle. I afegeix que el West Texas "té resistències als 69,50 i 70,00 dòlars al barril, mentre que el suport es troba als 66,50 dòlars al barril".

Últimas noticias