El petroli continua disparat pendent de les possibles sancions a Europa

El cru Brent frega els 120 dòlars, mentre que el West Texas supera els 112 dòlars

Per

Bolsamania | 23 mar, 2022

Actualitzat : 14:31

El repunt del petroli continua aquest dimecres, d'acord amb les notables pujades de les últimes jornades, davant de la possibilitat que la Unió Europea decideixi sancionar el cru procedent de Rússia per la seva invasió d'Ucraïna. El barril de Brent frega els 120 dòlars, mentre que el West Texas supera els 112 dòlars.

Cal destacar que durant els últims cinc dies, el cru nord-americà registra un creixement del 18,31%, mentre que en el cas del barril de referència a Europa la pujada és encara més gran: el Brent s'ha disparat per sobre del 21% a la darrera setmana.

Les últimes dades de l'American Petroleum Institute mostren que les existències de cru als Estats Units, el consumidor de petroli més gran del món, van caure en 4,3 milions de barrils la setmana del 18 de març, segons fonts del mercat, en contra de les previsions del consens.

D'altra banda, encara no hi ha un consens dins del bloc comunitari per prohibir totalment el petroli rus. Alguns països com Irlanda i Letònia estan demanant que s'apliquin restriccions a aquestes importacions, però altres països, com Hongria, ja han assenyalat que vetaran qualsevol tipus de prohibició.

"En observar l'abast de la destrucció a Ucraïna en aquest moment, és molt difícil argumentar que no hauríem d'avançar al sector energètic, particularment al petroli i al carbó", assenyalava aquest dilluns el ministre de Relacions Exteriors d'Irlanda, Simon Coveney. Per part seva, el seu homòleg hongarès, Péter Szijjártó, assegurava que no recolzarien “sancions que posin en perill la seguretat del subministrament energètic” del país hongarès.

Coneixerem la decisió dels Vint-i-set durant les properes dues jornades, ja que els ministres d'Afers Europeus de la Unió es reuneixen a Brussel·les per debatre sobre possibles mesures addicionals per reduir la dependència energètica de Moscou, així com altres mesures per posar límits al preu d'energia.

Últimas noticias