El petroli es dispara després que els inventaris dels EUA pugin menys del que es preveia
El West Texas es dispara un 14%
Actualitzat : 11:08
Els preus del West Texas (WTI) han pujat un 14% aquest dimecres, després que l'informe d'inventaris de petroli dels EUA hagi mostrat un avanç menor de l'esperat. El barril de referència internacional tipus Brent també deixa alces.
Noticia relacionada
Goldman avisa: el almacenamiento de crudo puede alcanzar su límite a mediados de mayo
El contracte del WTI de juny ha pujat un 14,1% fins a 14,08 dòlars per barril. Els futurs del Brent també van pujar un 4,15% fins a 21,31 dòlars per barril.
Les mesures es van produir després que les dades de l'American Petroleum Institute van mostrar el dimarts que els inventaris de petroli dels EUA van augmentar en 10 milions de barrils durant la setmana al 24 d'abril, a 510 milions de barrils, segons Reuters. Això va ser inferior a les expectatives dels analistes de 10,6 milions de barrils, va informar Reuters.
Encara així, en una nota datada a 28 d'abril, Moody’s Investors Service va dir que estava reduint els seus supòsits de preus del petroli a curt termini tant per al WTI com per al Brent.
"Els preus excepcionalment febles a curt termini persistiran fins que la producció disminueixi prou per alleujar la pressió sobre les instal·lacions d'emmagatzematge, que ja operen a plena capacitat, o gairebé", va dir Elena Nadtotchi, vicepresidenta i directora de crèdit de Moody’s. "Els ajustos significatius de l'oferta haurien d'ajudar a equilibrar el mercat més endavant al 2020, però el ritme del reequilibri del mercat i l'augment dels preus del petroli dependran de la recuperació de la demanda".
La predicció de preus de Moody's per a WTI és actualment de 30 dòlars per barril enguany i 40 dòlars l'any vinent. Per al Brent, veu preus mitjans de 35 dòlars per barril al 2020 i 45 dòlars al 2021.
Els preus del petroli van trontollar el dimarts entre guanys i pèrdues a mesura que els inversors continuen vigilant l'esgotament de l'espai d'emmagatzematge enmig d'una escassetat de la demanda. La pandèmia de coronavirus, que ha obligat els països de tot el món a tancar temporalment les seves economies, també ha congelat efectivament les principals economies a nivell mundial.