Rússia estendrà fins al juny la retallada en la producció de petroli

El descens és de 500.000 barrils diaris

Per

Bolsamania | 21 mar, 2023

Rússia mantindrà fins al juny la retallada en la producció de petroli, de 500.000 barrils diaris, que va anunciar a mitjans de febrer, i que en principi només seria aplicada al llarg de març, si bé el viceprimer ministre del país, Alexander Novak, ha assegurat aquest dimarts que la mesura romandrà, almenys, un mes més del previst.

"D'acord amb la situació actual del mercat, la decisió de reduir voluntàriament la producció en 500.000 barrils diaris serà aplicable fins al juny del 2023 inclusivament", ha destacat Novak en declaracions recollides per la premsa russa.

A més, ha assenyalat que "de moment, Rússia està a prop d'assolir el nivell objectiu de reducció, s'assolirà els propers dies", per la qual cosa el país finalment entrarà als nivells anunciats com a resposta a les sancions occidentals pactades pel G7, Austràlia i la Unió Europea.

Al llarg de l'últim trimestre, els socis occidentals van acordar imposar un límit de 60 dòlars el barril al cru rus que va entrar en vigor el 5 de desembre passat. Les mesures busquen minvar el poder econòmic de Moscou i llastar la seva capacitat econòmica per continuar amb la invasió d'Ucraïna, que va complir un any del seu inici el 24 de febrer passat.

La Unió Europea va arribar més tard a l'acord a causa de les reticències de Polònia i els països bàltics, però va arribar a un acord per fixar en 57 euros el preu de compra del cru rus el 2 de desembre passat. Així mateix, els Vint-i-set van acordar un mecanisme corrector i van prohibir la compra de petroli rus a partir del 5 de febrer passat. Alhora, Rússia va prohibir l'exportació a països que apliquessin mesures similars i ha estudiat imposar un “preu mínim” al seu petroli.

Les mesures adoptades pel bloc occidental van ser qualificades aquest dimarts per Novak com a "restriccions il·legals contra la lliure circulació de productes energètics".

"El mercat mundial del petroli es troba actualment sota la pressió negativa sense precedents de factors artificials causats per l'home, que creen una alta volatilitat i incertesa. Aquests factors comprenen l'agenda energètica miop de les nacions occidentals, destinades a privar el sector energètic tradicional d'inversions, la introducció de restriccions il·legals contra la lliure circulació de productes energètics i la imposició de l'embargament sobre el subministrament de petroli i productes derivats del petroli", ha assenyalat.

Últimas noticias