Les protestes a França es moderen davant el desplegament policial als carrers

S'han realitzat 157 detencions durant la darrera nit

Per

Bolsamania | 03 jul, 2023

Les protestes que s'han desfermat a França després de l'assassinat d'un adolescent a mans d'un oficial de policia s'han moderat durant la darrera nit, durant la qual el Ministeri de l'Interior del país ha efectuat un total de 157 detencions, una xifra en descens des de les 719 reportades dissabte i divendres a les 1.300 a la nit.

A més de les detencions, el Govern ha notificat que han resultat ferits 3 policies durant l'última nit, sobre la qual ha destacat que "la mobilització de les forces de seguretat interior, l'actuació dels bombers i el compromís dels prefectes van ser determinants".

El ministre d'Interior, Gérald Darmanin, ha assegurat que "per fer front als danys patits per les autoritats locals a les seves càmeres de videovigilància durant els últims dies, el Govern ha decidit mobilitzar de manera urgent una dotació de 20 milions d'euros per construir i reparar 1.000 càmeres".

A més, ha detallat que "ahir a la nit, mentre lluitava contra un incendi de diversos vehicles en un aparcament subterrani de Saint-Denis, un jove caporal en cap dels Bombers de París, de 24 anys, va morir malgrat la rapidíssima atenció dels seus companys".

Després de l'inici de les protestes als carrers del país, l'Executiu va decidir reforçar la seguretat, i va desplegar un operatiu de 45.000 policies i gendarmes que cada jornada busquen "garantir el retorn de l'ordre públic a llarg termini".

"La gendarmeria va desplegar tots els seus mitjans, per terra i per aire, per evitar els disturbis. La gendarmeria mòbil, les gendarmeries departamentals, les forces aèries, així com el GIGN estaven compromesos a tot arreu de França", ha destacat el Govern.

Per part seva, el president del país, Emmanuel Macron, ha destacat que "hi ha una instrumentalització inacceptable de la mort d'un adolescent quan el període hauria de ser de meditació i respecte".

Últimas noticias