La UE avançarà l'aprovació de la vacuna de Pfizer-BioNTech al 23 de desembre

Uns dies abans de la data inicialment estimada del 29 de desembre

Per

Bolsamania | 15 des, 2020

Actualitzat : 12:58

L'Agència Europea del Medicament (EMA) aprovarà la vacuna de Pfizer i BioNTech el proper 23 de desembre, segons assegura el diari alemany Bild, que cita fonts de la Comissió Europea.

"Sí, l'EMA publicarà un informe positiu al respecte el proper 23 de desembre", uns dies abans de la data inicialment estimada del 29 de desembre, han confirmat fonts del govern alemany a Reuters. L'autorització prevista per la vacuna de Moderna es manté al 12 de gener.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assegurar aquest dilluns que s'espera que la vacunació arrenqui a Espanya el pròxim 4 o 5 de gener, just al final de les festes de Nadal, i de forma progressiva.

En aquestes dates, preveu que comenci la vacunació entre els sectors elegits per a aquesta primera fase: personal sociosanitari, persones que viuen en residències i també aquelles amb discapacitat. A més, va anticipar que "entre els mesos de maig i juny uns 20 milions d'espanyols hauran rebut ja la vacuna" i que a finals d'agost estarà pràcticament immunitzada tota la població.

Aquest diumenge, l'FDA (Food and Drug Administration) nord-americà va aprovar l'ús d'emergència d'aquesta vacuna. Després d'obtenir la llum verda, el país nord-americà ha començat l'esperada vacunació i espera distribuir al voltant de 2,9 milions de dosis durant la primera remesa, que serviran per vacunar les persones més vulnerables. Així, els EUA se suma al Regne Unit, Canadà, Mèxic i Aràbia Saudita com els països que ja utilitzaran la vacuna de Pfizer i BioNTech.

Últimas noticias