El rendiment del bund alemany cotitza en positiu per primer cop en gairebé tres anys
El rendiment del bund de referència a 10 anys alemany es troba cotitzant en territori positiu per primera vegada en gairebé tres anys, des del maig del 2019, per la qual cosa els costos d'endeutament del govern alemany han prolongat el seu impuls a l'alça dimecres.
Maig del 2019 va ser la darrera vegada que els rendiments alemanys a 10 anys van estar per sobre de zero, quan la política acomodatícia del Banc Central Europeu va començar a pressionar els tipus d'interès a la baixa. Els rendiments negatius significaven que els inversors estaven pagant efectivament al govern alemany perquè li prestés diners, recull CNBC.
El BCE està actualment endarrerit en el seu camí de normalització, en comparació amb la Reserva Federal i el Banc d'Anglaterra, però l'augment de la inflació i els moviments més amplis al mercat mundial de bons han contribuït ara que els rendiments superin el nivell zero.
La inflació de la zona euro va assolir un nou rècord al desembre, cosa que planteja més dubtes sobre la política monetària del BCE. El banc central va dir al mes passat que reduiria les compres mensuals d'actius, però va prometre continuar amb el nivell d'estímul sense precedents el 2022.
La política dels bancs centrals en temps de tensió financera sol centrar-se en el mercat de bons. Els bancs centrals compren bons sobirans, reduint-ne els rendiments, cosa que alhora redueix el cost dels préstecs per al govern i també els tipus d'interès per a tot tipus de préstecs i hipoteques.