L'euro marca nous mínims de més de dos anys contra el dòlar

La moneda comunitària encadena set dies de caigudes

Per

Bolsamania | 03 set, 2019

L'euro amplia la seva figura baixista aquest dimarts i aprofundeix en els seus recents mínims de 28 mesos, en plena enèsima tempesta del Brexit al Regne Unit on, a més d'un Brexit dur, creixen els temors sobre un avançament electoral. La moneda comunitària ha tocat mínims no vistos des de maig de 2017 als 1,0960 dòlars, llastada també per l'imminent paquet d'estímuls del Banc Central Europeu (BCE).

Els mercats comencen a descomptar que el BCE presenti una bateria de mesures flexibilitzadores durant la reunió de setembre, que tindrà lloc dijous, 12. Així mateix, descompten un 83% de possibilitats que el banc central retalli els tipus d'interès en 20 punts bàsics i s'endinsi encara més en terreny negatiu. Actualment es troba al -0,4%.

Els experts al·ludeixen també a la caiguda de la lliura, que ha cedit fins a mínims no vistos des del flaix crac d'octubre de 2016, per explicar les vendes de l'euro. Existeix "una àmplia probabilitat de caure a la zona d'1,0720 dòlars durant els pròxims dies", explica Adrián Aquaro, fundador de Trader College. "Si bé, la crisi de l'euro pot estendre la setmana que ve, al curtíssim termini llueix molt sobrevenut, de manera que podríem esperar una recuperació limitada", afegeix.

Les pujades podrian venir de la mà del nou govern de coalició a Itàlia, segons els experts de MUFG. "Hi haurà un respir per a la divisa, que ara encadena set sessions en el vermell, si el Moviment 5 Estrelles vota a favor d'una coalició amb el Partit Democràtic aquest dimarts", assenyalen. L'euro ha cedit un 1,8% des del 26 d'agost.

Últimas noticias