L'euro marca nous mínims de 2021 davant un dòlar pròsper pels bons

La lliura cedeix fins a nivells de gener de 2021

Per

Bolsamania | 29 set, 2021

Les fortes pujades del dòlar d'aquest dimarts, que s'ha disparat a màxims de 10 mesos en l'índex que mesura el seu acompliment contra sis divises rivals, han llastrat el preu de les principals monedes contra el 'bitllet verd', amb nous mínims de 2021 per a l'euro, mentre la lliura cau fins al seu pitjor canvi des de gener d'aquest any. La moneda comunitària cedeix fins al voltant dels 1,1660 dòlars, mentre la lliura ha recalat fins als 1,3505 dòlars.

La moneda nord-americana manté el seu ral·li en l'índex del dòlar i té ganes de conquistar els 94,00, seguint l'augment dels rendiments del Tresor, ja que els inversors esperen que la Reserva Federal redueixi les seves compres d'actius al novembre i que es produeixi una pujada dels tipus d'interès.

Dimarts, els rendiments de referència del Tresor a 10 anys van aconseguir un màxim de tres mesos, i van pujar per última vegada quatre punts bàsics, fins a l'1,5253%.

La pujada dels rendiments es va accelerar després que el banc central dels Estats Units es tornés agressiu durant la reunió de política monetària de la setmana passada, reforçant l'opinió del mercat que la Reserva Federal es retirarà abans del que s'esperava.

Els comentaris de la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, en els quals afirmava que la inflació dels Estats Units a finals d'any estaria més a prop del 4%, el doble de l'objectiu de la Fed, van afegir llenya al foc.

"Un tema que sembla estar guanyant tracció és que el mercat està en la cúspide de reavaluar el camí per al cicle d'ajust de la Fed", van escriure els estrategs d'ING en una nota als clients.

"Un gran moviment a l'alça a la part inferior de la forquilla de tipus és la raó clau per la qual som alcistes en el dòlar, en particular a partir del segon trimestre del l'any que ve, però anem a vigilar de prop i reavaluar si aquest moviment ha de venir abans -en gran mesura una funció de la sincronització de l'enlairament en les taxes de curt termini", han afegit.

Pel que fa al ien japonès, la moneda nipona es va afeblir fins al seu nivell més baix en gairebé tres mesos davant el dòlar. El bitllet verd va pujar per última vegada un 0,5% fins als 111,57 iens.

Últimas noticias