L'euro estira els mínims de 16 mesos: "Els 1,12 dòlars són la prova de foc"
La moneda europea ha tocat els 1,1260 dòlars per primera vegada des del juliol del 2020
Actualitzat : 11:03
El dòlar manté el seu impressionant aspecte alcista i segueix avançant contra tots els rivals, recolzat per les dades macroeconòmiques dels EUA i per la idea que la inflació pressionarà la Reserva Federal (Fed) per a una ràpida pujada de tipus. Contra l'euro ha deixat un màxim de 16 mesos als 1,1260 dòlars aquest dimecres, mentre que l'índex del dòlar ha trencat el nivell de 96,00. Els experts de TD Securities apunten que els 1,12 dòlars són “la prova de foc”.
"Els mercats seguiran centrats en els tipus de la Fed, ja que els inversors segueixen avançant les pujades el juliol del 2022 i preveuen més de 2,5 pujades durant l'any que ve", avisen aquests experts, cosa que llençarà més llenya al foc alcista del 'bitllet verd'. Davant la moneda comunitària, creuen aquests experts que les caigudes continuaran, ja que el primer suport important per a l'euro/dòlar és al nivell dels 1,12 dòlars.
"L'euro/dòlar ha entrat en una espiral baixista sense fi", declara José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "L'euro/dòlar es troba desplaçant-se dins d'un canal baixista força clar des dels màxims del mes de maig (1,2266) i la pèrdua de l'important suport dels 1,1500 (màxims de març del 2020) ha accelerat la fase correctiva en què estava immersa", explica. "Ara els 1,1500 s'han convertit en zona de resistència. Per baix, pel costat dels suports, tenim la zona dels aprox. 1,1300 (la base del canal baixista) i la part alta d'aquest, que passa per la zona dels aprox. 1,16".
"En qualsevol cas, el suport més important el tenim a la zona dels aproximadament 1,08, que és per on passa la recta que uneix els mínims creixents del gener del 2017 i del març del 2020", avisa l'expert.
"La fortalesa del dòlar ha estat una tònica general al llarg del 2021, però s'ha accelerat des de finals de l'estiu. Continuem veient més baixades en l'EUR/USD, (encara) amb l'objectiu dels 1,10. Als mercats s'ha produït clarament un canvi de règim que afavoreix el dòlar", comenten els experts de Danske Bank per part seva.
Tot i això, IG ha assenyalat que hi ha alguns senyals contradictoris que els operadors de divises havien de tenir en compte: les dades de les vendes detallistes dels EUA van recolzar el cas que la fortalesa de les condicions econòmiques del país pugui suportar una pujada primerenca dels tipus d'interès; els desenvolupaments positius al voltant del projecte de llei d'infraestructura dels Estats Units semblen haver estat descomptats i un augment dels casos de la Covid-19 als EUA pot esmorteir el sentiment de risc.
En altres encreuaments, la lliura esterlina puja al nivell més fort davant l'euro des del febrer del 2020, després que les dades mostressin que la inflació anual de l'IPC del Regne Unit es va accelerar des del 3,1% del setembre al 4, 2% a l'octubre, per sobre de la previsió de consens. La lliura esterlina ha acollit amb satisfacció la publicació de les dades, però observa "certa cautela", després que el Banc d'Anglaterra mantingués inesperadament els tipus sense canvis al novembre.