L'ethereum modera la seva caiguda un 11%, enmig d'una onada de vendes en el bitcoin i altres criptodivises

Caigudes en 38 de les principals 40 divises digitals

Per

Bolsamania | 27 jun, 2017

Actualitzat : 17:37

Un mercat jove, en què han entrat milers de jugadors durant l'últim mig any, fins incrementar el seu volum de negociació en gairebé un 95%, però que segueix sent petit en grandària. Amb aquestes característiques, a ningú li hauria d'estranyar la brutal volatilitat que afecta les criptodivises que han perdut a prop d'un 21% de capitalització fins als gairebé 96.000 milions de dòlars, des del màxim de més de 117.000 milions del 12 de juny. Només durant l'última jornada, l'ethereum cau un 11,4% i el bitcoin cedeix un 4,2%, tot i que han arribat a desplomar-se un 24% i un 9%, respectivament.

Els mitjans especialitzats en monedes digitals parlen d'una gran correcció, fruit d'una onada de vendes a causa de la presa de beneficis de molts operadors veterans que han decidit assegurar els seus guanys acumulats durant les jornades d'escalada en els preus. El bitcoin va aconseguir un històric registre de 3.000 dòlars el 12 de juny i va triplicar el seu preu des dels 1.079 dòlars als quals es canviava l'1 d'abril, i l’ether, la unitat de la xarxa ethereum, superava els 400 dòlars, un increment del 4000% en poc més de sis mesos. Avui, el bitcoin es negocia per sota dels 2.500 dòlars i l’ether ho fa al voltant dels 250 dòlars, segons dades del web Coinmarketcap.com

El programador rus Vitalik Buterin, creador de l'ether, devia haver patit un greu accident d'automòbil, fet que ha servit com a pretext per a molts inversors per vendre aquesta criptodivisa. No obstant això, la desconfiança segueix sobrevolant la cotització de la moneda digital.

El mercat de les divises digitals perd 13.000 milions de dòlars en un sol dia

En la resta de criptodivises, 38 monedes del top 40 han notat també la sacsejada en els seus preus, incloent-hi ripple, que s'ha deixat un 8,6% i litecon, que ho ha fet un 14%.

El reajustament en els preus havia estat vaticinat pels operadors més alcistes en aquest mercat que ja havia donat mostres de debilitat durant les dues últimes setmanes. De fet, l'anomenat 'or' de les criptodivises va registrar, el passat 16 de juny, la seva pitjor setmana en dos anys, quan va cedir el 20% del seu valor en només un dia, la caiguda més gran registrat des del 14 de gener de 2015.

BOMBOLLA?

L'enorme inestabilitat dels preus d'aquests actius provoca que molts inversors i economistes els observin des de la barrera. "Té totes les característiques d'una bombolla", assenyala Juan Luis Santos, professor de la Universitat a Distància de Madrid (UDIMA). Sense cap dubte, és un mercat que s'ha generat basant-se expectatives sobre les seves aplicacions futures, ja que actualment els seus usos estan en "bolquers", així, la inversió en actius virtuals és purament especulativa a dia d'avui.

Eloi Noya, director de desenvolupament de negoci en LoanBook reconeix que la situació que viu aquest sector, i per extensió el de la tecnologia blockchain, té molt de l'Internet de finals dels anys 90 -abans del crac de les puntcom-, de manera que "hi ha alguna cosa similar a la bombolla". La veritat és que cada dia sorgeixen companyies i propostes de negoci al voltant d'aquestes infraestructures tecnològiques que aconsegueixen aixecar finançament de l'ordre de 30 milions de dòlars de mitjana en un parell de dies, comenta Albert Castellana, CEO Atraura, que junts amb Noya ha participat en una conferència a la Borsa de Barcelona sobre tecnologia blockchain. "Invertir en aquest nou sector disruptiu es pot fer de manera intel·ligent analitzant els usos futurs i la projecció que les noves infraestructures tindran a 10 anys vista", comenta Castellana, però l'expert en blockchain reconeix que encertar "és tot un repte".

Últimas noticias