La lliura rebota amb ganes després d'assolir el nivell més feble des del 1985 contra el dòlar

Això posa de manifest la manca de confiança a l'economia britànica

Per

Bolsamania | 08 set, 2022

La lliura remunta aquest dijous per sobre dels 1,15 dòlars, després que dimecres es desplomés fins a nivells de preu no vistos en dècades. La moneda britànica va acariciar els 1,1400 dòlars, mínims des del 1985, a la calor d'un ral·li del dòlar que després va recular i llastrada per la incertesa que pesa sobre el canvi de govern al país, després de la presa de possessió de la primera ministra Lizz Truss, que ja ha nomenat un nou gabinet.

"El temor d'una crisi del cost de la vida i de la pujada de la inflació, així com els dubtes sobre la capacitat de Truss per dirigir l'economia en la direcció correcta, pesen sobre la lliura", comenta David Madden, analista d'Equiti Capital. "El cable (lliura/dòlar) va caure al nivell més baix des del 1985, cosa que posa de manifest la manca de confiança en l'economia britànica. Cal tenir en compte que el Banc d'Anglaterra ha pujat els tipus d'interès en sis ocasions des del desembre de l'any passat, i totes aquestes pujades continuen sense poder aturar la caiguda de la lliura", afegeix.

De fet, la moneda va lliscar fins al nivell més baix des de mitjans de la dècada dels 80, fins als 1,1405 dòlars. "Mentre que per sobre de 1,1400 dòlars necessitem veure un moviment per sobre de 1,1600 dòlars per estabilitzar i assenyalar un escanyament dels curts cap als 1,1800 dòlars. Per sota dels 1,1400 dòlars, l'objectiu és els 1,1000 dòlars”, comenta Michael Hewson, analista de CMC Markets.

Pel que fa a l'euro/lliura, "busca tornar a provar els màxims de juny a 0,8720 lliures, després de no poder baixar de les 0,8560 lliures a principis d'aquesta setmana. Necessitem veure una ruptura sostinguda per sota de 0,8560 lliures per tornar a apuntar a la zona de 0,8480 lliures", diu Hewson.

Últimas noticias