El sentiment baixista en el dòlar persisteix, "però les caigudes no seran tan violentes"

Els analistes de BofA veuen l'euro massa car a la llum de les seves fonamentals

Per

Bolsamania | 15 gen, 2021

USD/EUR

07:49 23/11/24

  • 0,96
  • 0,00%0,00
  • Max: 0,96
  • Min: 0,96
  • Volume: -
  • MM 200 : -

Els curts en el dòlar estan preocupats. La divisa nord-americana ha anat acumulant posicions baixistes des de març de l'any passat d'inversors que ara es veuen forçats a contenir el seu nerviosisme pel rebot que el 'bitllet verd' ha experimentat durant l'última setmana. La moneda ha deixat una correcció alcista de més de l'1,5%, "proporcional a una onada de vendes que va ser ràpida i furiosa al final de 2020", indiquen els experts de Bank of America, cosa que suscita els "dubtes habituals" quan s'apilen massa posicions a un costat de la balança. De fet, algunes cases d'inversió avisen d'un estrangulament d'aquestes operacions malgrat que, al mateix temps, redoblen les seves apostes sobre la perllongada debilitat de la divisa dels EUA.

"Som baixistes en el dòlar", sentencien els analistes del banc nord-americà, però expliquen que ara tenen una aproximació més conservadora, ja que "la transició cap a un context en què la divisa es vegi impulsada per factors estructurals i deixi de banda els cíclics prengués més temps "del que esperaven. "Les caigudes que prevèiem a l'índex del dòlar no s'han assolit encara", prossegueixen, però, no tot és atribuïble al dòlar, sinó a altres problemes en les monedes del G10 que tampoc s'han comportat precisament com es podia esperar.

Per començar, l'euro ha recuperat el seu "equilibri a llarg termini" després de l'últim impuls menyspreador en el dòlar. No obstant això, incideixen els analistes de Bank of America, "això no suggereix necessàriament que l'euro no estigui sobrevalorat en base als fonamentals actuals". "Tot i que la correlació de les divises amb les dades macro s'ha trencat durant la pandèmia, la força de l'euro/dòlar en comparació amb el creixement relatiu del PIB és sorprenent", prossegueixen, i posen especial accent en el paper que el Banc Central Europeu pugui tenir en la moneda compartida enguany, especialment la revisió estratègica de l'institut emissor. Amb tot, "no està clar en quina direcció impulsarà la divisa comunitària".

En qualsevol cas, reconeixen aquests experts que l'apreciació de l'euro ha superat en gairebé un 2% les seves estimacions de novembre. Mantenen, amb tot, la seva aposta per una divisa europea més forta tot i que assenyalen que "serà un camí accidentat a causa dels excessos recents, així com els riscos idiosincràtics relacionats amb la reintroducció de regles fiscals".

La lliura, en canvi, "ha tingut un rendiment inferior a l'estimat", assenyalen, ja que és "evident que el seu pitjor acompliment va reflectir la prima de risc del Brexit durant les negociacions d'última hora que es van produir fins a gairebé finals d'any." El que no està tan clar és si un tracte és un tracte, sense importar com sigui de dolent i garanteix que la lliura "acabarà per posar-se al dia"." En la nostra opinió, probablement no, especialment a mitjà termini on les conseqüències econòmiques estaran associades a taxes persistentment baixes del Banc d'Anglaterra, amb el potencial d'entrar en terreny negatiu", argüeixen.

Pel que fa al ien, aquest ha estat la divisa que més lluny s'ha quedat de les previsions del Bank of America. Malgrat tot, una combinació del ien més el dòlar de Singapur segueix sent l'operació favorita per al banc dels EUA a l'hora de posar-se curts en el dòlar, que veuen possibilitats de més rendiment en les divises asiàtiques, igual que els analistes d'Oxford Economics. "Esperem que la majoria de les monedes asiàtiques guanyin davant el dòlar dels Estats Units el 2021 i es recolzin en sòlides perspectives de compte corrent durant els propers anys", sentencien els experts de la Universitat d'Oxford.

El 2020, la majoria de les monedes asiàtiques van guanyar significativament davant el dòlar nord-americà enmig de la feblesa del dòlar mundial, una tendència per la qual aposten les principals cases d'anàlisi. "Preveiem que només Austràlia i Indonèsia tindran un modest dèficit en compte corrent. Creiem que els superàvits del Japó, Corea de Sud, Tailàndia i, especialment, Taiwan i Singapur seran substancials, cosa que suggereix, en principi, una important pressió d'apreciació", explica Louis Kuijs, director d'economia asiàtica de l'entitat. "A més llarg termini, esperem que continuï l'apreciació del tipus de canvi real impulsada pel procés de convergència per a les economies dels mercats emergents d'Àsia, però no per a les economies desenvolupades", arrodoneix.

Últimas noticias