El peso argentí aguanta la demanda de l'FMI d'un major ajust fiscal

La moneda cotitza per sota dels 40 dòlars

Per

Bolsamania | 19 mar, 2019

Actualitzat : 13:04

El nou conat de crisi en el peso argentí sembla contingut, almenys per ara. Després de guanyar-se el primer lloc al podi de monedes en països en desenvolupament amb pitjor acompliment aquest any -ha cedit més d'un 9%- i de tocar mínims històrics el 7 de març als 42,50 pesos per dòlar, la divisa es canvia de mans per sota dels 40 dòlars, tot i que el Fons Monetari Internacional (FMI) ha demanat al Govern de Maurici Macri major austeritat.

Segons informa Reuters, una missió tècnica del Fons Monetari Internacional (FMI) va aprovar la tercera revisió del seu acord amb l'Argentina, que ara passarà a l'anàlisi del directori, però va demanar un major ajust fiscal per equilibrar el pressupost primari. La moneda es va depreciar lleugerament després de les notícies, principalment per la cobertura de posicions en dòlars, després que la recuperació en marxa l'elevés fins a les 39,64 unitats per cada 'bitllet verd'.

No obstant això, els experts avisen que aquest no serà el final del sofriment per a la divisa. Les eleccions presidencials del mes d'octubre, on Macri s'enfronta a Cristina Kirchner, sotmetran la moneda a una forta pressió. Els nervis davant la reelecció de l'actual president i les pors d'una desacceleració global, poden convertir la pressió sobre la moneda en "insostenible" i el dòlar "podria superar els 60 pesos en un curt període de temps", indica Adrián Aquaro, fundador de Trader College.

No obstant això, altres experts confien que les mesures per endurir la política monetària i les operacions de venda de dòlars per part del Tresor, fins a finals de 2019, ajudaran a calmar els mercats domèstics fins a la cita amb les urnes.

Últimas noticias