El nou 'corralito' del banc central d'Argentina envia oxigen al peso

El volum d'operacions amb divises cau fins a prop de mínims de dos mesos

Per

Bolsamania | 29 oct, 2019

Les fortes restriccions canviàries que el Banc Central de la República Argentina (BCRA) va imposar aquest dilluns, amb l'objectiu d'evitar una caiguda del peso després de la victòria del kirchnerista Alberto Fernández han fet efecte. La moneda no només s'ha sostingut, sinó que s'ha arribat a marcar un màxim de 10 dies aquest dilluns, fins als 58 pesos per dòlar, una forta apreciació des de la barrera dels gairebé 60 pesos contra el bitllet verd.

El tancament es va produir als 59,25 pesos per dòlar en el peso majorista, després que les mesures imposades pel banc central suposin un tancament virtual del mercat canviari, segons experts consultats. El banc central va endurir dràsticament els controls de capital per a les llars, en reduir l'assignació mensual per als reemborsaments a 200 dòlars. La mesura suposa una radical retallada pel que fa a les mesures imposades l'agost, que permetia compres de particulars fins a 10.000 dòlars mensuals. "Benvinguts de nou al 'corralitito'", valoraven els experts d'Aberdeen Standard Investments, per la duresa de la iniciativa.

Els operadors assenyalen que els volums mobilitzats al mercat de divises local aquest dilluns són dels més baixos del mes d'octubre i també dels últims dos mesos. D'altra banda, les lletres 'Leliq' del supervisor monetari van mantenir la seva taxa mitjana al 68,003% anual i van captar més fons del previst. Alguns mitjans sostenen també que alguna entitat oficial va poder haver-se llançat a comprar dòlars, cosa que va resultar en l'alça del peso majorista.

El dòlar blue o paral·lel es va canviar de mans a 72/74 pesos per cada dòlar paral·lel, xifra que suposa una apreciació del 2%, enfront del mínim de 77 unitats del mateix dilluns. Quant a la resta de mercats, la borsa va caure un 3,89%, després d'haver-se disparat un 6,53% al començament de la sessió i els bons sobirans van caure un 2,2% de mitjana.

Últimas noticias