El dòlar, sense força durant els primers compassos de 2019 i presagia debilitat per a la resta de l'any

Els experts coincideixen que el 'bitllet verd' esborrarà els guanys de 2018

Per

Bolsamania | 02 gen, 2019

Si l'any que hem deixat enrere ha tingut el dòlar com un dels seus clars vencedors als mercats financers, el 2019 es presenta com un exercici durant el qual la debilitat anirà fent efecte en la moneda dels EUA. Els analistes es mostren d'acord que el propers 12 mesos seran "durs" per al bitllet verd i el primer dia borsari de l'any ja és una mostra del que espera en el camí, amb un retrocés de la divisa nord-americana davant tots els seus rivals.

Brilla especialment el ien, que s'ha deixat portar per les compres a causa d'una onada d'aversió al risc que ha segat la gana inversor, després de les febles dades macro d'aquesta matinada a la Xina. La dada del PMI manufacturer Caixin de la Xina ha caigut a 49,7 des de 50,2, xifra que indica la primera contracció des de maig de 2017. En conseqüència, la divisa nipona accelera els seus guanys i encadena tres setmanes seguides d'avanç enfront d'un dòlar que també perd terreny davant l'euro.

La moneda dels EUA, que va tancar l'any amb un auge del 4,4% enfront de l'euro perd posicions davant el seu rival europea. L'euro/ dòlar, que va arribar a tocar base als 1,1441 de matinada, s'ha anat animant i en aquest moment està cotitzant als 1,1486 dòlars, amb perspectiva de recerca del nivell dels 1,15 dòlars, segons indica Ramón Morell, d’ExperienciaTrading.

Amb tot, els experts avisen que no cal llançar les campanes al vol en la moneda comunitària. Els operadors esperen que la moneda única romangui sota pressió, ja que tant el creixement com la inflació a la zona euro es mantenen per sota de les expectatives del Banc Central Europeu.

Però gairebé les mateixes veus demanen cautela amb el 'bitllet verd'. Una combinació de factors influeix en aquest punt de vista, dels quals el canvi de postura de la Reserva Federal dels EUA (Fed) és la més òbvia. Ja ha rebaixat les seves expectatives d'alça de taxes per a l'any que ve i es creu que tornarà a fer-ho durant els propers mesos, cosa que podria afectar la moneda", assenyala Craig Erlam, analista d’Oanda.

Només la lliura presenta un panorama més infaust que el dòlar. La moneda britànica es manté sota pressió, quan falten tres mesos perquè s'executi l'abandonament del país de la Unió Europea (UE). Els experts esperen que persisteixi la debilitat en la moneda mentre no s'aclareixi el panorama al país i que incrementin les possibilitats que el Brexit es produeixi sense acord.

Últimas noticias