Degussa defensa l'or davant de les monedes digitals perquè és "menys volàtil"
Thorsten Polleit, economista en cap de Degussa, assegura que les monedes digitals resolen problemes que té el diner actual
- Per això, assegura que és un procés "molt saludable" per a l'inversor
- No obstant això, matisa que no se sap els diners que es té, ja que és un mercat volàtil
- En castellano: Degussa defiende el oro frente a las criptomonedas porque es "menos volátil"
Degussa, empresa especialitzada en metalls preciosos, defensa l'or davant de les monedes digitals perquè és "menys volàtil". No obstant això, Thorsten Polleit, economista en cap de Degussa, assegura que aquest mercat de monedes digitals s'està desenvolupant de manera meravellosa", que pot resoldre diversos problemes del sistema de la moneda de paper.
"El de les monedes digitals és un mercat que busca crear un diner millor", assegura Polleit, que afegeix que el sistema actual compta amb diverses deficiències econòmiques. "Són uns diners primitius i fa molt de mal a la societat. Causa crisi, per exemple, devalua els estalvis de tota la vida de les persones... ", apunta. Per la qual cosa explica que estan treballant en una millor solució per a això.
A més, apunta que les monedes digitals actuals treballen amb diferents formes de descentralitzar els diners ara amb la tecnologia blockchain. "No sé on conduirà aquesta competència i no sé qui va a aconseguir-ho, però és un procés saludable, sobretot per a l'inversor", assegura Polleit.
No obstant això, matisa que avui dia és "molt difícil" dir quin és el valor d'aquestes monedes digitals, perquè "és pura especulació". Podries fer-ho, però no ets realment un inversor, ets un especulador. "Com i a quin preu es comercialitzarà el bitcoin al proper mes? No ho sé. L'or és diferent, és menys volàtil".
Polleit assenyala que l'or és un actiu segur davant de qualsevol moviment del mercat. Segons Degussa aquest 2018, l'or estarà entre els 1.248 dòlars, al seu nivell més baix, un 7% per sota del valor actual, i els 1.472 dòlars, el nivell més alt, un 10% per sobre dels 1.340 dòlars actuals, i que significa tornar als màxims de 2013.
Davant d'això, Polleit ha assenyalat que l'or no és car o barat, sinó que "és un valor segur". Per això, l'economista en cap de Degussa considera que tornar a tenir or és una assegurança, ja que els capricis de les monedes en paper no donen suport a cap auge en el mercat. De fet, assenyala que el preu actual de l'or sembla ser relativament barat: "L'or equival a una assegurança a la cartera amb potencial de valor alcista", afegeix Polleit.
Pel que fa a la política monetària, l'economista en cap de Degussa explica que seguirà sent expansiva, de manera que és "probable que els preus dels actius, com, per exemple, les accions i els preus immobiliaris reals pugin encara més per ser seguits per una major inflació dels preus al consumidor; els dos esdeveniments provoquen l'erosió del poder adquisitiu dels diners".