Els mercats asiàtics tanquen mixtos després dels dubtes de Trump sobre l'èxit de les negociacions amb la Xina

El president ha acusat de "consentida" l'actitud del gegant asiàtic

Per

Bolsamania | 18 mai, 2018

Les borses asiàtiques han tancat mixtes aquest divendres després de les declaracions del president nord-americà, Donald Trump, en què va afirmar dubtar que les converses entre la seva Administració i el Govern xinès acabin en bon port. "La Xina està molt consentida. Sempre va tenir el 100% del que va voler dels Estats Units", ha declarat. "No podem permetre que això passi mai més".

Els mercats japonesos han tancat amb lleugeres pujades gràcies a l'última lectura de la inflació, tot just per sota de les previsions. El Nikkei 225 ha registrat guanys del 0,4%, mentre que el Topix ho ha fet un 0,38%. El ien ha continuat perdent terreny davant del dòlar i intercanviava en les 110,8 unitats. Les mineres i petrolieres han liderat les pujades, amb el sector financer i automobilístic també tancant en verd.

A Corea, el Kospi ha rubricat la sessió amb pujades del 0,5% gràcies a la bona jornada del gegant tecnològic Samsung, que s’ha anotat un 0,2%. Les constructores navals i siderúrgiques també han registrat compres.

Les borses xineses s’han mantingut planes. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha finalitzat la sessió en verd (+0,5%), mentre que els índexs a la Xina Continental han acabat mixtes. El compost de Xangai ha avançat un 1,24%, mentre que el compost de Shenzhen ho ha fet un 0,33%

A Austràlia, l'S&P/ASX ha revertit la seva bona dinàmica recent i ha perdut un 0,11% aquest divendres pel mal comportament del seu sector financer i de materials.

LA RUPIA S'ENSORRA MALGRAT LA PUJADA DE TIPUS

La rupia indonèsia ha caigut fins al seu pitjor canvi en més de dos anys i mig, fins a les 14,115 unitats per dòlar tot i els esforços del seu banc central de corregir el desenvolupament de la seva moneda i pujar els tipus d'interès. El Banc d'Indonèsia (BI) ha incrementat el preu del diner per primera vegada des de novembre de 2014, en 25 punts bàsics fins al 4,5%. Entre 2016 i 2017, l'entitat va reduir la taxa clau en 200 punts per intentar estimular els préstecs i accelerar el creixement econòmic.

Últimas noticias