El Nikkei tanca en màxims de 18 mesos i Àsia acaba en verd

Els principals índexs del continent segueixen el ral·li iniciat a Wall Street

Per

Bolsamania | 02 jun, 2017

Actualitzat : 09:40

L'índex de referència de la borsa del Japó, el Nikkei, ha tancat en positiu per segona jornada consecutiva i ha aconseguit superar els 20.000 punts, no assolits des de desembre de 2015, després d'afegir un 1,60% a l'avanç que va arrencar dijous . A la resta del continent asiàtic, les borses han rebut impuls del ral·li de Wall Street on els seus tres principals índexs han tancat en màxims històrics.

El retrocés del ien respecte al dòlar també ha impulsat els valors nipons. La divisa japonesa s'ha estès en un 0,3% el declivi de més d'un 0,6% de dijous i ha enviat el dòlar a un màxim setmanal contra el ien, a les 111,720 unitats. Entre els valors que més destaquen es troben Mitsubishi Electric, que tanca amb un auge del 5,18% i Yamaha Motor que ho fa amb un avanç del 5,25%.

En altres llocs del món, els índexs de Corea del Sud i Taiwan, el Kospi i el Taiex, han deixat importants guanys d'un 1,08% i un 0,65%, al tancament i han aconseguit, també, nivells no vistos en diversos anys. L’ASX200 acaba amb un avanç del 0,87% i el Hang Seng de Hong Kong ho fa amb un 0,34% al terreny positiu.

A la Xina continental, el Xangai Composite acaba pla, mentre el Shenzhen guanya un 0,54%. Malàisia, Singapur i Bombai també tanquen en verd.

Últimas noticias