El Nikkei avança gràcies al renovat optimisme sobre la Xina-EUA

Trump assegura que en el termini de quatre setmanes se sabrà si hi ha acord

Per

Bolsamania | 05 abr, 2019

NIKKEI 225

00:00 18/10/24

  • 38.981,75
  • 0,18%70,56
  • Max: 39.186,64
  • Min: 38.893,52
  • Volume: -
  • MM 200 : 38.144,51

El Nikkei ha deixat avenços del 0,4% aquest divendres, en una jornada durant la qual la majoria de borses del continent han acabat en el verd, després de les notícies que les converses comercials entre la Xina i els EUA van a bon ritme. El president dels EUA, Donald Trump, ha fixat el marc temporal per conèixer si finalment hi haurà acord, després de la reunió amb el viceprimer ministre xinès, Liu He.

Amb els mercats xinesos i de Hong Kong tancats per vacances, els inversors de la resta del continent s'han deixat portar per les declaracions de Liu, que ha anunciat que s'ha arribat a un "nou consens" entre la Xina i els Estats Units sobre el text de l'acord comercial que estan negociant, segons ha informat l'agència estatal de notícies Xinhua.

El president dels Estats Units, per la seva banda, ha afirmat avui que "sabrem durant les properes quatre setmanes" si els dos països arriben a un acord.

Durant tota la setmana s'ha especulat que l'acord comercial entre els EUA i el gegant asiàtic és imminent. De fet, aquests rumors han estat un dels catalitzadors de les borses.

En altres llocs, l'ASX200 australià ha cedit un 0,8%, mentre el Kospi de Corea del Sud ha aconseguit acabar amb un avanç del 0,14%, tot i l'advertència de beneficis llançada per Samsung. El fabricant sud-coreà ha avisat que la caiguda durant el primer trimestre podria ser d'un 60%. En altres llocs el verd s'imposa també a les borses del Sud-est asiàtic, amb pujades d'un 0,3% en places com Singapur i Indonèsia.

Últimas noticias