El Hang Seng lidera les caigudes de les borses asiàtiques amb el petroli al focus

El superàvit comercial d'abril d'Austràlia, més alt del que s'esperava

Per

Bolsamania | 02 jun, 2022

Les accions a Àsia-Pacífic han deixat caigudes dijous a la jornada, amb el superàvit comercial d'abril d'Austràlia més alt del que s'esperava.

El petroli cau al voltant del 2%, després de conèixer-se que l'Aràbia Saudita està disposada a augmentar la producció de cru si la de Rússia disminueix significativament després de les sancions de la Unió Europea (UE). Financial Times assenyala, citant fonts coneixedores de la situació, que l'Aràbia Saudita és conscient dels riscos d'una escassetat de subministrament i que "no li interessa perdre el control dels preus del petroli". Aquest tema adquireix una rellevància especial en una jornada en què està programada reunió de l'OPEP.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha liderat les pèrdues regionals en cedir un 1,67%, amb les accions d'Alibaba deixant-se més d'un 3%.

A la Xina continental, el Shanghai Composite ha pujat un 0,11%, mentre que el Shenzhen Component ha guanyat un 0,357%. La gran ciutat xinesa de Xangai va reobrir dimecres després de setmanes d'estrictes tancaments relacionats amb la Covid.

Al Japó, el Nikkei 225 ha perdut un 0,12%, mentre que l'índex Topix ha caigut un 0,54%. El Kospi de Corea del Sud ha baixat un 0,97%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha perdut un 1,07%. El superàvit comercial d'Austràlia es va ampliar a 10.495 milions de dòlars australians (7.525 milions de dòlars) a l'abril, segons dades de l'Oficina d'Estadístiques del país. Aquesta xifra va ser superior al superàvit de 9.300 milions de dòlars australians previst en una enquesta de Reuters.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic

Últimas noticias