Àsia tanca en vermell després del nou revés geopolític a Corea del Nord

El sobtat canvi de postura de Pyongyang torna a llançar incertesa sobre el parquet

Per

Bolsamania | 16 mai, 2018

Actualitzat : 11:27

NIKKEI 225

00:00 20/12/24

  • 38.701,90
  • -0,29%-111,68
  • Max: 39.039,68
  • Min: 38.701,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 38.693,58

Les borses asiàtiques tanquen aquest dimecres en vermell als seus principals índexs borsaris. Els inversors han seguit amb incertesa la nova escalada de la tensió geopolítica a Corea del Nord, a més del rendiment dels bons del Tresor nord-americà a 10 anys, que va aconseguir màxims de 2011.

El Nikkei 225 del Japó ha cedit un 0,44% i el Topix, un 0,06% davant la caiguda de les mineres i petrolieres, a més de la pèrdua de terreny dels bancs sobre el parquet.

El sobtat canvi de postura de Pyongyang torna a llançar incertesa sobre el parquet

El Kospi sud-coreà ha retallat les seves pèrdues per acabar cotitzant pla, impulsat pels guanys del seu principal valor, Samsung Electronics, que li ha permès compensar les caigudes de les petrolieres i el sector manufacturer.

A la Xina, el Hang Seng de Hong Kong s'ha deixat un 0,11% i ha estès les pèrdues de l'última sessió. A la part continental, el compost de Xangai ha caigut un 0,28% i el compost de Shenzhen, un 0,04%.

Al capítol de resultats empresarials, els inversors esperen que aquest dimecres Tencent faci públics els seus. El gegant tecnològic cotitza a la borsa de Hong Kong i ha tancat cedint un 0,45% a espera de l'anunci. A més, al mercat de divises, el ien es deprecia un 0,17% respecte al dòlar, fins als 110,16.

A Austràlia, l'S&P/ASW 200 ha estat un dels pocs mercats que ha aconseguit tancar en verd, amb una pujada del 0,33%, impulsat pel sector energètic i les moderades pujades del seu 'Big Four' bancari.

CREIX LA TENSIÓ A COREA DEL NORD

La tensió geopolítica ha tornat a escalar a Àsia. Corea del Nord ha afirmat aquest dimecres que reconsiderarà la seva reunió prevista amb els EUA, que tenia els aspectes de ser una trobada històrica, si el país presidit per Donald Trump insistia que Pyongyang renunciés al seu programa nuclear, segons informa 'Reuters'.

Un nou gir dels esdeveniments que torna a posar el dubte i la incertesa sobre els mercats, que se suma a l'abandonament sobtat de Corea del Nord de les seves converses amb Corea del Sud que anaven a tenir lloc aquest dimecres. Un abandó que, segons informa l'agència de notícies oficial nord-coreana, KCNA, es deu a la "provocació" que suposen les maniobres militars dutes a terme conjuntament per Corea del Sud i els EUA.

"Aquestes maniobres són contra nosaltres i es realitzen pertot Corea del Sud en un desafiament flagrant a la Declaració de Panmunjom. Són una provocació militar intencionada que va en contra dels esdeveniments polítics positius de la península de Corea", ha apuntat la KCNA, segons recull l'agència de notícies sud-coreana Yonhap.

EL CREIXEMENT DEL JAPÓ PATEIX UNA CORRECCIÓ DEL 0,6%

L'economia del Japó va experimentar entre gener i març una contracció del 0,6% en termes interanuals, la seva primera correcció des de 2015, després d'acumular vuit trimestres consecutius d'expansió i el major període de creixement ininterromput del país des de finals dels 80, segons reflecteixen les dades publicades pel Govern de Shinzo Abe.

Així mateix, les autoritats han revisat dràsticament a la baixa la dada de creixement anualitzat del PIB corresponent al quart trimestre de 2017, quan l'economia japonesa va créixer un 0,6% en lloc de l’1,6% estimat prèviament.

Últimas noticias